Ilustracija (©AFP)
Ilustracija (©AFP)

Posle Azorskih ostrva i Madeira u opasnosti da ostane bez prvoligaša

Vreme čitanja: 2min | ned. 11.06.23. | 12:39

Maritimo ima gol minusa u odnosu na Estrelu pred revanš meč u Funšalu

Azorska ostrva i Madeira za mnoge portugalske timove su bili neželjene destinacije. Naročito za velikane koji imaju obaveze u kontinentalnim takmičenjima i dodatna duga putovanja na "lokalu" nisu nailazila na oduševljenje u taborima Benfike, Porta, Sportinga i Brage. Tome bi moglo da dođe kraj, barem na godinu dana, jer je Santa Klara ispala u Segundu, a iz najjačeg portugalskog ranga može da sklizne i Maritimo...

Nedelja je dan za popunu Primeire. U duelu između Maritima i Estrele biće doneta odluka koće sledeće sezone da učestvuje u najjačem portugalskog rangu. Gosti iz Segunde pobedili su u prvom meču pred svojim navijačima. Ipak, slavlje 2:1 ne garantuje Amadori bezbrižan revanš na Madeiri.

Izabrane vesti

Za domaćine još postoji šansa da preokrenu situaciju iz prve utakmice. O tome svedoči značaj domaćeg terena za momke iz Funšala. Tokom ligaškog dela kampanje u Primeiri osvojili su čak 21 od svojih 26 poena na svom terenu.

Fudbaleri tima sa Madeire veoma nevoljno napuštaju svoje ostrvo - barem iz fudbalske perspektive. Nijedan tim u Primeiri nije osvojio manje poena u gostima od Maritima. Ostvario je samo jednu pobedu van svog doma.

21.15: (1,95) Maritimo (3,50) Estrela Amadora (3,90)

U svetlu ovoga, poraz u prvom meču protiv Amadore, trećeplasirane ekipe Segunde, bio je samo delimično iznenađujuć. Između ostalog, ofanziva šampiona Portugalije iz 1926. godine pouzdano deluje pred sopstvenom publikom. Maritimo je postigao 21 od svoja 32 gola u ligi na domaćim utakmicama.

U ofanzivi, nade su uglavnom vezane za Klaudija Vinka. Brazilac je postigao jedini gol za svoj tim u prvoj utakmici pre osam dana i još jednom dokazao ionako dobru formu oličenu kroz pogodak u poslednje tri utakmice.

U taboru Estrele mogu da budu zadovoljni učinkom svog napada. Amadora je već delovala pouzdano tokom ligaškog dela kampanje u drugoj ligi Portugalije. Samo dva tima koja su izborila direktnu promociju - Farense i Moreirense - postigli su više golova od Estrele. Činjenica da je napadačka linija bila stabilna i van kuće može da joj da hrabrost. Gotovo polovinu od 55 golova, tačnije 28, drugoligaš je postigao na strani.

PRIMEIRA, BARAŽ ZA OPSTANAK - FINALE, REVANŠ

Nedelja

21.15: (1,95) Maritimo (3,50) Estrela Amadora (3,90), prvi meč 1:2

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeiraMaritimo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara