Viktor Đekereš (Reuters)
Viktor Đekereš (Reuters)

Posle Dosta, premalo golova: Sporting obara rekord za Šveđanina iz Čempionšipa

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.06.23. | 13:55

Viktor Đekereš je Sportingova opklada za špica napada, čeka se odgovor Koventrija

Samo jedno u prethodnih 20 i kusur sezona Sporting je bio šampion Portugalije i samo jednom u minulih 15 sezona lisabonski velikan imao je najboljeg strelca domaće lige. Rešen je Sporting da promeni bar ovu drugu neslavnu tradiciju. Iz tog razloga, spremio je 16.000.000 evra fiksno i još 3.000.000 evra u bonusima za jednog od najubitačnijih fudbalera iz prošle sezone Čempionšipa Viktora Đekereša.

Švedski reprezentativac je briljirao sa dabl-dabl učinkom u dresu Koventrija (21 gol i 10 asistencija), ali engleski klub još niie spreman da prihvati velikodušnu ponudu Lavova. Žele čelni ljudi Koventrija da sačekaju jer interesovanje za 25-godišnjaka mađarskih korena nije malo. Spisak engleskih klubova koji se interesuju je poduži, uključujući tu Fulam, Everton, Lids...

Izabrane vesti

Godinama je već pozicija klasične devetke problematična na stadionu Žoze Alvelade, još od odlaska Basa Dosta leta 2019. godine. Dost je ujedno i poslednji klasičan napadač koji je u dresu sportigna isporučio bar 20 ligaških golova u jednoj sezoni. Takmičarske 2016/17 Holanđanin je bio ubedljivo najbolji strelac Primeire sa 34 pogotka na 31 utakmici, ali je Sporting bio daleko od titule. Prethodnih sezona Pedro Gonsalves je dobacio do 15 golova, Pablo Sarabija isto toliko godinu dana ranije. Gonsalves je bio najbolji strelac Sportinga i lige 2021. sa 23 pogotka, imao je i Bruno Fernandes sezonu sa 20 golova, ali niko od navedenih ne igra u špicu napada.

Eksperiment sa Braginim Paulinjo koji je januara 2021. godine pretočen u najveću kupovinu u istoriji kluba (16.000.000) je propa budući da je rekorder postigao tek 19 prvenstvenih golova na 65 utakmica.

Lisabonski klub ima Čermitija, 19-godišnjaka projektovanog da izraste u napadača vrhunskog kvaliteta, ali prerano je da tinejdžer sam preuzme uzde ofanzivne igre. Sportingova opklada je stoga ipak momak koji na 293 utakmice u karijeri ima 123 postignuta i 37 nameštenih golova.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023Viktor ĐekerešKoventriKoventri SitiSporting Lisabon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara