Posle Dragovića možda će stići i Lindzi Rouz!

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.11.20. | 16:02

U najavi je velika rekonstrukcija odbrane Crvene zvezde

Navijače Crvene zvezde, dan posle teško izvojevane pobede nad Zlatiborom, dočekala je lepa vest da je srpski šampion u završnim pregovorima oko angažovanja reprezentativca Austrije iz redova Bajera iz Leverkuzena Aleksandra Dragovića. Prema nezvaničnim informacijama agent Srbina iz Beča već sutra bi mogao da poseti stadion Rajko Mitić i obavi razgovore sa direktorskim tandemom Crvene zvezde oko detalja saradnje. Trebalo bi da bude poznato hoće li Aleksandar Dragović doći u Beograd na šestomesečnu pozajmicu, ili će odmah potpisati ugovor sa crveno-belima. O tome će odlučivati Bajer iz Leverkuzena, klub koji je svojevremeno za Dragovića izdvojio 18.000.000 evra.

Dolazak bivšeg štopera Dinama iz Kijeva, Austrije iz Beča i engleskog Lestera, trebalo bi da bude najznačajniji, ali ne i jedini potez u misiji rekonstrukcije poslednje linije tima Dejana Stankovića. I ono što najviše zanima navijače: transfer Aleksandra Dragovića u Crvenu zvezdu ne isključuje mogućnost da Dejan Stanković dobije tokom zimskih priprema još jednog centralnog beka.

Izabrane vesti

Crvena zvezda trenutno ima četvoricu štopera. Tu su Milunović i Degenek kao prve opcije, te Radovan Pankov i mladi Eraković, klupski projekat koji prolazi kroz jako težak period inicijacije.

Računajući i Dragovića, koji bi zbog minulog rada imao zagarantovano mesto u prvoj postavi, stvorila bi se na prvi pogled nepotrebna gužva. Ali samo na prvi pogled. Poslednju godinu ugovora sa srpskim šampinom troši Nemanja Milunović. Nekadašnji reprezentativac Srbije imaće šansu da do kraja jeseni popravi utisak o utisku u crveno-belom dresu. Možda se od Milunovića očekivalo više, ali je isto tako činjenica da je snažni defanzivac imao važnu ulogu u velikim uspesima crveno-belih. Kako bilo, očekuje se da Milunović, zbog kratkoročnog ugovora, promeni sredinu na zimu ili da mu bude redukovana minutaža.

Pored toga gotovo u svakom prelaznom roku postoji ozbiljna mogućnost da Miloš Degenek napusti Crvenu zvezdu. On je posebno cenjen na azijskom kontinentu, januara ove godine, pre pandemije virusa korona, crveno-beli su imali načelan dogovor sa Šangajem, vredan tri miliona evra. Degenek je ostao, ali sigurno će se pričati o njegovom statusu u Ljutice Bogdana po završetku jesenje sezone. Još ako stigne i zvanična ponuda teža od dva miliona evra.

Takav rasplet širom bi otvorio vrata ljudima iz Crvene zvezde da Dejanu Stankoviću ispune još jednu veliku želju. Ništa se u razmišljanjima mladog stručnjaka nije promenilo u odnosu na leto. On veruje da bi štoper Arisa Lindzi Rouz predstavljao ozbiljno pojačanje za Crvenu zvezdu, i pomogao Strahinji Erakoviću da sazri.

Pre šest meseci Aris je tražio blizu milion evra, ali sada bi situacija mogla da bude drugačija. Loša stvar za Crvenu zvezdu je podatak da Solunjani igraju odlično u grčkom prvenstvu, te da su trenutno na deobi prvog mesta sa Olimpijakosom. Reprezentativac Mauricijusa ima vrlo značajan uticaj na igre Arisa, standardan je u ekipi koja je na šest mečeva u prvenstvu primio samo tri gola.

Reprezentativac Mauricijusa, sa velikim iskustvom igranja u francuskoj ligi, prošao je sve skauting filtere i ubedio Dejana Stankovića da bi bio veliko pojačanje za njegov tim. Posebno, što Lindzi Rouz, bar kada je reč o pojedinim karakteristikama, podseća na Damjana le Taleka. Reč je o štoperu odlične tehnike koji vam garantuje miran ulaz u igru i koji može da odgovori zahtevima na nekoliko pozicija u poslednjoj odbrambenoj liniji. U grčkom klubu Lindzi Rouz igra kao desni i levi štoper, bio je korišćen i povremeno kao desni bek.

U priču oko angažovanja Lindzija Rouza ukalapa se još jedan momenat. Crvena zvezda više nema problem s velikim brojem stranaca. Uskoro će Marakanu da napusti Ričmond Boaći. Neizvesna je sudbina Sekua Sanoga (njegovo mesto bi trebalo da zauzme Odada), baš kao i El Fardu Bena, uvek interesantnom klubovima iz Azije.


tagovi

Lindzi RouzAleksandar Dragović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara