DOGOVORENO: Aleksandar Dragović u Zvezdi od januara

Vreme čitanja: 3min | uto. 17.11.20. | 08:34

Crveno-beli postigli dogovor sa iskusnim defanzivcem

Deda Mraz je za rukovodstvo, Stručni štab i navijače Crvene zvezde stigao u Beograd u drugoj polovini novembra. Klub sa Marakane je na dobrom putu da, pre otvaranja zimske pijace, dovede kapitalno pojačanje. Tačnije, srpski šampion je postigao dogovor sa dugogodišnjim reprezentativcem Austrije Aleksandrom Dragovićem da već u januaru i zvanično postane novi član najtrofejnijeg srpskog kluba, piše u današnjem izdanju Sportski žurnal. Na ovaj način Dragoviću, momku srpskih korena odraslom u Beču, biće ispunjena dečačka želja da zaigra u Crvenoj zvezdi, dok će Dejan Stanković dobiti kapitalno pojačanje u centralnom delu odbrane.

Na stranicama portala MOZZART Sport pre nekoliko sedmica čitali ste o tome da je Aleksandar Dragović figurirao kao potencijalno pojačanje Crvene zvezde u letnjem prelaznom roku. Bajer iz Leverkuzena je bio spreman da ga pošalje u Beograd, uz dogovor o obaveznom otkupu od 1.200.000 evra. Čak je i Dragović bio spreman da značajno redukuje primanja i u crveno-belom dresu igra za 40.000 evra mesečno. Međutim, zbog prebukiranosti na štoperskoj poziciji, rukovodstvo Crvene zvezde je odustalo od tog angažmana.

Izabrane vesti

Međutim, sada su se stvari promenile. Iskusnom Nemanji Milunoviću ističe ugovor, Miloš Degenek je tražena roba na azijskom kontinentu... Dovoljno da odgovorni sa Marakane reaguju i postignu dogovor sa momkom impresivne igračke biografije.

Pre četiri leta Aleksandar Dragović je pojačao Bajer iz Leverkuzena, nakon što je nemački klub na račun Dinama iz Kijeva uplatio 18.000.000 evra. U tom trenutku iskusni centralni defanzivac bio je najskuplji igrač srpskih korena. U ovoj sezoni izgubio je mesto startera u Leverkuzenu, sa kojim mu ugovor ističe narednog leta. Još nije poznato hoće li Dragović stići u Zvezdu kao pozajmljeni igrač, ili će raskinuti ugovor u Nemačkoj i potpisati višegodišnju saradnju sa Crvenom zvezdom.

Nema sumnje da je standardnom reprezentativcu Austrije, pozivanom i za novembarski ciklus, namenjena uloga komadanta odbrane.

Posle školovanja u Austriji iz Beča, Dragović je igrao za Bazel, Dinamo iz Kijeva, Bajer Leverkuzen, a proveo je sezonu u redovima Lestera. Prava jagma za njegovim potpisom vladala je leta 2016. godine. Tada je bio na pragu transfera u Totenhem, ali mu je na kraju Leverkuzen ponudio najbolje lične uslove.

Ove sezone osvedočeni zvezdaš, koji je za 29. rođendan dobio tortu sa grbom Crvene zvezde, odigrao je samo 58 utakmica u Bundesligi. Nešto više je bio na sceni u Ligi Evrope, ali u Leverkuzenu ne računaju na njega kao na ozbiljnu opciju. Znaju da će teško povratiti uloženi novac, te da je u ovom trenutku uspeh skinuti Dragovića sa plate. A ona nije mala, nemački Bild je letos spekulisao da Srbin u Leverkuzenu zarađuje nešto više od dva miliona evra neto.


Angažovanjem Dragovića Crvena zvezda će početi veliku rekonstrukciju poslednje linije. Nije nemoguće da u Zvezdu dođe još jedan štoper, poput Lindzija Rouza velike Stankovićeve želje. Takođe, crveno-beli će angažovati i levog beka bez obzira hoće li se Milan Rodić otisnuti u inostranstvo.



tagovi

Aleksandar Dragović

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara