Igor Matić (©Starsport)
Igor Matić (©Starsport)

Posle dve pobede na 18 utakmica, Čukarički kovertirao otkaz Igoru Matiću

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.11.23. | 08:45

Uprava će danas zasedati, ali Sportski žurnal piše da je odluka već doneta

Javnost je bila zbunjena još kad je letos objavljeno da Čukarički smenjuje Dušana Kerkeza i na njegovo mesto postavlja Igora Matića. Jer u istorijskoj sezoni u kojoj je klub debitovao u grupnoj fazi Lige konferencije nije bilo logike postaviti apsolutnog početnika za šefa struke. Tri meseca kasnije čini se da su i u klubu uvideli grešku.

Sportski žurnal piše da će uprava Čukaričkog na čelu sa gazdom Draganom Obradovićem, sportskim direktorom Vladimirom Matijaševićem i njegovom desnom rukom Goranom Grkinićem danas razgovarati o sudbini 42-godišnjeg Matića, uz napomenu da je odluka već doneta i da je samo pitanje kada će šefu biti i saopštena. Jasno je – prekid saradnje.

Izabrane vesti

Nema baš ni Matić previše razloga da se buni. Vodio je ekipu na 18 utakmica i ostvario samo dve pobede: u Mozzart Bet Superligi protiv Spartaka i Crvene zvezde. Imao je istina i treću, u Kupu protiv Rada, ali tek nakon boljeg izvođenja penala. U Evropi poražavajućih šest poraza iz šest utakmica uz gol razliku 2:18.

Međutim, ako je Evropa Čuki i poslužila samo kao izlog za prodaju igrača – mada je veliko pitanje da li im je ovakva promocija pomogla ili odmogla – u prvenstvu Srbije moralo je mnogo bolje, a ni tu ekipa sa Banovog brda ne stoji dobro. Iz poslednjih pet kola ima samo bod, vezala je tri poraza i ispala iz mesta koja vode u plej-of. I da sve bude gore – igra ne obećava.

Sledeći izazov u nedelju protiv Radničkog u Nišu. Sportski žurnal piše da bi tim na tom meču kao privremeno rešenje ekipu mogao da vodi dosadašnji pomoćnik Goran Stanić, ranije asistent i kod Nenada Milovanovića i Aleksandra Veselinovića i čovek koji je jedino samostalno iskustvo imao kao šef struke Mladosti iz Lučana.

Za trajno rešenje moraćemo da se strpimo. Ali sportski sektor Čuke će morati brzo da reaguje.




tagovi

Igor MatićČukarički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara