Marijano Dijaz (©Reuters)
Marijano Dijaz (©Reuters)

Posle Kavanija i Dijega Koste Benfika (ponovo) gleda u pravcu Realovog Marijana Dijaza

Vreme čitanja: 2min | uto. 25.08.20. | 10:16

Ovoga puta u igri bi trebalo da bude pozajmica

Pokušavala je Benfika u januaru da dovede Marijana Dijaza, ali dogovor nije postignut. Osam meseci kasnije interesovanje za napadača Real Madrida je obnovljeno. Orlove nije pokolebalo to što ih Edinson Kavani odjavio, već su brže bolje posegnuli za alternativama.

Žorž Žezus ima jasnu nameru da do kraja prelaznog roka na Luž stignu dva špica, a jedan od njih mogao bi da bude 27-godišnjak koji nije u planovima Zinedina Zidana za predstojeću sezonu. Početkom godine superagent Žorž Mendeš bio je uključen u operaciju Marijano Dijaz čija je cena od 20.000.000 evra bila preveliki zalogaj za Benfiku. Sada se situacija razlikuje utoliko što će lisabonski klub pokušati da dovede fudbalera iz Dominikanske Republike na pozajmicu.

Izabrane vesti

Delovalo je da se vicešampion Portugalije nameračio isključivo na krupne zveri budući da je posle Kavanija izrazio interesovanje za Dijega Kostu. Marijano Dijaz nije fudbaler tog renomea, ali ono što je radio u sezoni 2017/2018 u dresu Liona (45 utakmica, 21 gol i šest asistencija), nagoveštava da bi mogao da bude ozbiljna akvizicija tima koji je kao primarni cilj za predstojeću sezonu zacrtao osvajanje titule prvaka države.

Problem za Benfiku mogla bi da predstavlja plata momka rođenog u Španiji koji godišnje prihoduje 4.000.000 evra i to je prepreka koju bi tri strane morale da prenebregnu i pronađu kompromis.

Kao rešenje za drugog napadača već neko vreme se pominje napadač Almerije i reprezentativac Urugvaja Darvin Nunjes, dok je prema pisanju dobro obaveštenog dnevnika iz Sevilje Estadio Deportiva portugalski tim zainteresovan i za napadača Andlužana Karlosa Fernandeza koji je sezonu proveo na pozajmici u Granadi. U osnovi 24-godišnjak nastupa na poziciji centarfora, međutim nisu mu strana ni mesta bočnog napadača. Iza sebe ima vrlo korektnu sezonu pošto je u 34 utakmice 11 puta davao, a u četiri navrata nameštao golove.

Teško da prođe dan, a da se u medijima širom Starog kontinenta ne pojavi neka vest vezana za transfer mete Benfike. Dolaskom Žorža Žezusa stigli su Jan Vertongen, Luka Valdšmit i Everton iz Gremija, ali prelazni rok za Orlove daleko je od gotovog. Čekaju se novi špicevi, a ne bi začudilo kada bi klub sa Luža proširio interesovanje i na druge pozicije.


tagovi

Marijano DijazLetnji prelazni rok 2020

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara