Roberto Martinez (
Roberto Martinez (

Posle mundijalskog fijaska sa Belgijom, Roberto Martinez kandidat za selektora Portugalije

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.01.23. | 19:51

Španski stručnjak još vaga opcije

Svetsko prvenstvo u Kataru kumovalo je tome da padnu mnoge trenerske glave. Jedna od njih bila je i glava Roberta Martineza čija Belgija je poprilično razočarala u grupi sa Hrvatskom, Marokom i Kanadom. Španac je odmah nakon mundijalskog fijaska razrešen dužnosti selektora, ali mogao bi da dobije novi reprezentativni angažman. Ozbiljan je kandidat za klupu Portugalije, tvrdi britanski Telegraf.

Kao i selektorsko mesto u Belgiji, tako se nakon Katara otvorila ista pozicija i u reprezentaciji Navigatora. Eliminisao je Portugalce sjajni Maroko, a Fernando Santoš napustio kormilo. Prvi izbor bio je Žoze Murinjo, ali Posebni ostaje u Romi sa kojom ima ugovor do leta 2024. godine.

Izabrane vesti

Martinez ima pozamašno iskustvo, ali pitanje je i koliko kvaliteta da ponovo preuzme selekciju koja pripada kremu evropskog fudbala. Vodio je Belgiju od avgusta 2016. godine, imao na raspolaganju jedan od moćnijih timova planete, a maksimum mu je bilo treće mesto na Mundijalu 2018. godine u Rusiji. Nakon toga prerano je završio Euro 2020 (zapravo 2021.), Italija ga je eliminisala u četvrtfinalu, a u Kataru nije uspeo da smiri zavađenu svlačionicu i Crveni Đavoli su doživeli krah kojem su dobrim delom doprineli zatrovani odnosi među saigračima.

Roberto Martines sada razmatra svoje opcije i još nije doneo odluku u kom pravcu će dalje ići njegova trenerska karijerea, odnosno da li će naredni angažman biti klupski ili reprezentativni. Belgija mu je za sada prva i jedina reprezentacija koju je vodio, a što se klubova tiče u cv-ju ima Svonsi, Vigan sa kojim je 2013. godine pobedio Mančester Siti u finalu FA kupa, kao i Everton.



tagovi

Roberto Martinezreprezentacija Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara