Liverpul može da odahne: Premijer liga će se nastaviti

Vreme čitanja: 1min | pet. 03.04.20. | 16:34

A, kada, to se još ne zna

Toliko buke, raznih scenarija, predloga, od toga da ligu treba poništiti, do toga da mora da se igra kad god to bude moglo.

Na kraju, predstavnici Premijer lige, klubova i Fudbalskog saveza Engleske danas su imali sastanak na kojem je odlučeno da se šampionat – nastavi. Nema prekidanja kao u Belgiji, pa da se lideru odmah dodeli titula, ali nema ni poništavanja prvenstva, da se obrišu svi dosadašnji rezultati.

Izabrane vesti

Premijer liga je posle sastanka objavila saopštenje u kojem, pored ostalog, kaže:
Prihvaćeno je da Premijer liga neće biti nastavljena početkom maja i da će sezona biti nastavljena kada bude bezbedno i prigodno. Datum nastavka takmičenja je pod stalnim razmatranjem čelnika...

U svakom slučaju, povratak na teren će biti tek uz preporuku Vlade i medicinskih službi“, stoji u saopštenju.

Najzadovoljniji može da bude Liverpul, pošto njemu najviše odgovara da se prvenstvo privede kraju, jer ga samo dve pobede dele od 30 godina čekane titule prvaka Engleske.

Takođe, usvojena je i preporuka da se sa fudbalerima razgovora o smanjenju zarada od 30 odsto, ali o tome će se raspravljati sa Unijom igrača na sastanku koji će biti održan u subotu.

Odlučeno je i da se klubovi Čempionšipa i dve niže lige pomognu sa 125.000.000 funti, da bi pregurali nekako teške dane koji su doveli pojedine klubove na rub egzistencije. Zdravstvena organizacija će dobiti donaciju od 25.000.000 funti za pomoć u borbi protiv korone.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara