Antonio Ridiger i Florentino Perez (twitter@realmadrid)
Antonio Ridiger i Florentino Perez (twitter@realmadrid)

Posle priče sa Ančelotijem Ridiger odabrao Real - uzeo broj 22 i poručio: Bilo je ili Madrid, ili ništa

Vreme čitanja: 2min | pon. 20.06.22. | 17:24

Kraljevski klub zvanično predstavio drugo pojačanje za sezonu 2022/23

Po istom modelu po kojem je David Alaba pre godinu dana došao Madrid, Kraljevski klub domogao se Antonija Ridigera. Dakle, još jedan štoper vrhunskog kvaliteta je angažovan bez da su Blankosi potrošili jedan jedini cent na obeštećenje. Nemački štoper je tokom dana predstavljen na Santjago Bernabeuu gde je zadužio dres sa brojem 22. Na prvi pogled čudan izbor koji ipak dobija na logici ako se zna da je u Čelsiju nosio dvojku koja u Realu godinama unazad pripada Daniju Karvahalu.

Dakle, šampion Evrope je promovisao drugo letnje pojačanje, budući da je prethodno stigao Oreljen Čuameni za ogromnih 80.000.000 evra koji sa bonusima prete da porastu na čitavih 100.000.000, ali sa Ridigerom kao slobodnim igračem, ipak je napravljen potrošački balans iako će ga četvorogodišnji ugovor za Nemca stajati 36.000.000 evra neto.

Izabrane vesti

Sudbina je htela da Ridiger pre nešto više od dva meseca ne samo odigra dvomeč protiv Real Madrida kao fudbaler Čelsija, već zatrese mrežu Kraljevskog kluba.

"Kada sam igrao protiv Reala, dogovor još nije bio zaključen. Cilj mi je bio da prođemo dalje. Ja sam profesionalac i bilo mi je lako da budem maksimalno koncentrisan. Kada se igralo finale, znao sam da ću biti novi igrač Reala i navijao sam za njih. Ovo izdanje Lige šampiona bilo je neverovatno", rekao je Ridiger na predstavljanju.

U konkurenciji za potpis nemačkog štopera bila je nekolicina velikana, između ostalih Juventus i Bajern, ali ne samo oni.

"Postojalo je interesovanje Barselone, ali rekao sam mom agentu - ili Real Madrid, ili ništa", prisetio se Nemac.

Prošli su kroz Real Madrid mnogi vrhunski štoperi, ali Ridiger u jednom vidi neku vrstu uzora.

"Ako moram da izdvajam, to je onda Pepe. Volim karakteristike koje poseduje. Prema onome što su mi pričali o njemu, izuzetno je prijateljski nastrojen i druželjibiv van terena, ali kada zakorači na njega postaje zver."

Mnogo se nakon Realovog osvajanja Lige šampiona pričalo o socijalnoj inteligenciji Karla Ančelotija i izuzetnom psihološkom pristupu Italijana koji ume da priđe svakom fudbaleru. Karleto je upravo jedan od najzaslužnijih što je Ridiger odabrao Real.

"Prvi put su me kontaktirali u septembru prošle godine. Drugi put ovog aprila. Tada sam razgovarao sa Ančelotijem. To je bio ključni momenat i tada sam odlučio da ću igrati za Real.", zaključio je Ridiger.






tagovi

Transferi uživoLetnji prelazni rok 2022Antonio RidigerReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara