Posle šest meseci čekanja, dolazi za samo 2.000.000 evra više

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.07.19. | 21:01

Idrisa Gej konačno u PSŽ-u

Ceo januar jurio je Tomas Tuhel Idrisu Geja, a izgleda da će ga dočekati ovog leta. Senegalac nikad nije bio bliži Parku prinčeva i kakvi nagoveštaji stižu iz Engleske i Francuske deluje da će postati šesti novajlija PSŽ-a u susret novoj sezoni.

Cena je nešto veća od one koju je, uslovljen finansijskim ograničenjima usled UEFA finansijskog fer-pleja, klub iz Pariza mogao da ponudi tokom zime. Tad je najviše išao do 30.000.000 evra, a sad se na Gudison poslao dopis u kome nudi 32.000.000 evra i bonuse, što bi, smatraju čelnici kluba, bilo dovoljno da se izda dozvola za realizaciju posla. U početku su Karamele zahtevale celih 40.000.000 evra, međutim, kako Everton nije baš oduševio u drugom delu sezone, malo je cena korigovana, pa je dogovor na pomolu. 

Izabrane vesti

Kanal plus javlja da se samo čekao kraj Afričkog kupa nacija, u kome je Senegal izgubio od Alžira i da su se napokon stekli uslovi da se transfer realizuje. Prema nekim najavama, već naredne sedmice. Ugovor bi trebalo da bude potpisan na pet godina.

Razlog što Tuhel toliko želi Geja jeste u saznanju da mu je poteban još jedan zadnji vezni i da za takmičenje na više frontova nije dovoljno samo osloniti se na starosedeoca Marka Veratija i pridošlicu Andera Ereru. Pogotovo što Nemac nije zadovoljan kako je posao, po dolasku iz Zenita, odradio Leandro Pardes, želi da se reši Argentinca i da mu dovede zamenu. Uostalom, prethodno je Adrijen Rabio otišao u Juventus, Đovani Lo Selso je definitivno prodat Betisu, gde je igrao na pozajmici, a kako je Idrisa Gej davnašnja želja, taman bi popunio mesto u veznom redu.

Zasad je Pari Sen Žermena doveo, osim Erere, golmana Marčina Bulku iz podmlatka Čelsija, levog beka Mičela Bakera iz mladog tima Ajkasa, Seviljinog Pabla Sarabiju i Abdu Dijaloa iz dortmunske Borusije.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara