Serž Orije u duelu sa Nunom Tavaresom (Foto: Reuters)
Serž Orije u duelu sa Nunom Tavaresom (Foto: Reuters)

Posle spiskanih 165.500.000 evra, Arsenal dovodi Totenhemov višak: Orije menja Beljerina

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.09.21. | 20:38

Fudbaler iz Obale Slonovače bi mogao da ostane na severu Londona i pođe koracima Vilijama Galasa, Emanuela Adebajora i Sola Kempbela

Najveći trošadžija engleskog fudbala ovog leta nije završio sa pojačanjima. Iako je prelazni rok u Premijer ligi zatvoren. Kako prenosi Skaj Sports, opremu kluba mogao bi da zaduži i Serž Orije, koji je nedavno raskinuo ugovor sa Totenhemom.

Pevci su za 25.000.000 evra angažovali Emersona Rojala iz Barselone, te je tako posle četiri godine Orije postao višak. Pošto uprava nije uspela da ga proda, iako je imala ponude iz Rusije, Turske i Francuske, odlučila je da sa 28-godišnjim fudbalerom raskine saradnju. Tako je bivši fudbaler Pari Sen Žermena postao slobodan igrač.

Izabrane vesti

Njegova želja je da ostane u Engleskoj. Nekoliko klubova ga prati, između ostalih i Arsenal. Tobdžije su izdvojile 165.500.000 evra na pojačanja ovog leta, ali nisu rešile pitanje desnog beka. Ektor Beljerin je prodat Betisu, dok je Ejnsli Mejtland Najls javno izrazio želju da napusti klub, pa je bilo pisanja i da će biti odstranjen iz prvog tima. Posle razgovora sa Mikelom Artetom odlučeno je da ostane deo ekipe i boriće se za mesto u nastavku sezone. U smiraj letnje pijace angažovan je i Takehiro Tomijasu iz Bolonje (18.600.000 evra), koji može da igra uz desnu aut liniju, ali je prvenstveno štoper.

Tako se u klubu sa Emirejtsa rodila ideja da konkurenciju pojača i iskusni Orije. Mogao bi hitronogi Afrikanac da bude i jedna od boljih akvizicija Gunera ovog leta. Svakako deluje kao bolje rešenje od Sedrika Soareša, a posle svega što se izdešavalo i od Mejtland Najlsa. Ima veliko iskustvo u Premijer ligi, u napadu je prilično koristan, dok u defanzivi ume odlično da iskoristi svoje neosporne fizičke atribute. Najveća mana tokom karijere mu je bio kratak fitilj. Sklon je nesmotrenim potezima, koji su prečesto rezultovali isključenjima. Ukoliko nastavi karijeru u dresu Arsenala, postaće tek četvrti igrač koji je branio boje velikih rivala sa severa engleske prestonice posle Vilijama Galasa, Emanuela Adebajora i Sola Kempbela.

Orije bi tako postao sedmo pojačanje Arsenala ovog leta. Prethodno su angažovani Ben Vajt iz Brajtona (58.500.000 evra), Martin Edegard iz madridskog Reala (35.000.000 evra), golman Aron Remsdejl iz Šefild junajteda (28.000.000 evra), pomenuti Tomijasu, kao i mladi Albert Sambi Lokonga iz Anderlehta (17.500.000 evra) i levi bek Nuno Tavares iz Benfike (8.000.000 evra). U prvi tim je promovisan i mladi Folarin Balogun, koji će konkurisati za mesto u špicu napada sa Pjerom Emerik Obamejangom, Aleksandreom Lakazetom i Edijem Nketijom.

Četa Mikela Artete je očajno počela sezonu. Posle tri kola sedi na dnu tabele Premijer lige, bez bodova i bez postignutog pogotka (0:9 gol razlika).



tagovi

letnji prelazni rok 2021Serž OrijeArsenalTotenhem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara