Prestiž Mbongu protiv Zvezde (©Starsport)
Prestiž Mbongu protiv Zvezde (©Starsport)

Posle Zvezde i Partizan pitao za Prestiža: Traži se ipak iskusniji

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.12.20. | 08:10

Prvotimac Metalca skrenuo pažnju na dve utakmice sa crno-belima

Rešio je Partizan da prečešlja srpsko tržište uzduž i popreko, skautirao tokom jeseni niz igrača iz Super i Prve lige, tragao za potencijalnim novajlijama, da bi mu se pogled, posle Gornje varoši (interesantan mu centralni vezista Nikola Ristović) zaustavio i u Gornjem Milanovcu. Konkretno: za oko mu je zapao – Prestiž Mbungu.

Prvotimac Metalca je tokom dva međusobna susreta sa crno-belima (u prvenstvu i kupu) identifikovan kao fudbaler ogromnog potencijala i zato se u završnici jesenje sezone rodila ideja da se njegove partije posebno isprate. Čak su i podrobne analize stručnog štaba pokazale da je u pitanju zanimljiv fudbaler, sposoban da bude od koristi po krilu. Kontaktirani su i ljudi iz Metalca, da se vidi postoji li mogućnost da već tokom zime reprezentativac Konga promeni sredinu, da bi posle početnog interesovanja, došlo do zaokreta u planovima.

Izabrane vesti

Prestiž je inače rođen 10. jula 2000, ali ne može da bude "bonus" igrač, jer to važi samo za domaće fudbalere, a uz to su u Humskoj 1 procenili da im je na toj poziciji potreban iskusniji fudbaler, koji će odmah, u kontinuitetu da pravi razliku. Mbungua bi morali da čekaju, a vremena za čekanje baš i nemaju.

Trener Partizana Aleksandar Stanojević je nagovestio da klub traga za klasičnim napadačem, koji može da se izvlači na krilo, odgovori zahtevima u različitim formacijskim postavkama, dok je Prestiž Mbongu pre bočni napadač, tek povremeno sklon selidbi na mesto klasične „devetke“, koje u Metalcu pokriva Aleksandar Katanić.

Pominjalo se da je za momka koji je ove sezone odigrao 18 utakmica pod palicom trenera Žarka Lazetića zainteresovana i Crvena zvezda. Navodno bi ga kupila, ali ostavila na pozajmici podno Rudnika, jer je prebukirana na krilnim pozicijama. S druge strane, sedam asistencija u drugoj polovini 2020. i efektan pogodak protiv Zlatibora sugerišu da je Prestiž Mbongu zanimljiv materijal. U Gornjem Milanovcu uveravaju da su ga primetili i skauti jednog kluba iz Belgije...


tagovi

Prestiž Mbungu

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara