(©Reuters)
(©Reuters)

Posledica bitke – Real izgubio Čuamenija: Kako sad Karlo da koristi Kamavingu kao beka? Vreme je za profesora Luku

Vreme čitanja: 2min | ned. 29.10.23. | 12:14

Francuz će odsustvovao narednih mesec i po dana zbog naprsnuća metatarzalne kosti…

Ne mogu u Madridu pošteno i na miru ni da se poraduju zbog pobede u El Klasiku. Smrklo se Karlu Ančelotiju kada je čuo detalje iz lekarskog izveštaja vezanog za stanje Oreljena Čuameni: van terena će odsustvovati mesec i po dana zbog naprsnuća metatarzalne kosti.

Francuz je osetio bol tokom El Klasika, ali nije zatražio da izađe iz igre. Završio je utakmicu, obavljenje su pretrage i ustanovljeno je da ga čeka duža pauza. Sasvim moguće da ga je Real izgubio do kraja grupne faze Lige šampiona, jer prema prvim procenama ne bi trebalo da se vrati u takmičarski ritam do sredine decembra.

Izabrane vesti

Kraljevski klub je baš poteralo… Prvo su Tibu Kurtoi stradali prednji ukršteni ligamenti i Real je bio primoran da angažuje novog golmana – doveo je Kepu Arizabalagu na jednogodišnju pozajmicu. Samo tri dana nakon što se belgijski čuvar mreže povredio, ligament kolena pokidao je Eder Militao.

Oreljna Čuamenija ne čeka višemesečna suspenzija – osim ukoliko se nešto ne iskomplikuje u međuvremenu – ali posledice nisu bezazlene po Real Madrid. Jer, mogućnosti za kombinatoriku u veznom redu su smanjene. I glavno pitanje je: kako sad Karlo Ančeloti da koristi Eduarda Kamavingu kao levog beka?

Italijan je prethodne sezone praktikovao da Francuza koristi kraj leve aut-linije, jer je bio nezadovoljan doprinosom klasičnih bekova. Slično je i ove. Protiv Barselone je zamenio Ferlana Mendija u poslednjih pola časa, pokrivao je levi bok, mada posle povrede sunarodnika viđen je za povratak u srce veznog reda.

Jedna od mogućnosti za Karla Ančelotija, ukoliko bude želeo u određenim utakmicama da ga ponovo prekomanduje na levog beka, jeste povratak Luke Modrića u startnu postavu. Profesor je ostao u Madridu da bi deca imala od koga da uče, minutaža mu je redukovana, a koliko je i dalje bitan za igru Blankosa videlo se na delu u El Klasiku.

Realova igra imala je glavu i rep po ulasku hrvatskog veziste, lakše je tim Karla Ančelotija na Monžuiku stvarao šanse, čuvao loptu, bio stabilniji… Džud Belingem je postigao sjajan gol nekoliko minuta po Modrićevom ulasku, da bi mu hrvatski vezista u nadoknadi “nehotice” asistirao. U 500. utakmici za Kraljevski klub imao je veliki doprinos i pride postao najstariji akter ikada u El Klasiku.

Za očekivati je da u narednih mesec i po dana ima veću ulogu, kao i da italijanski stručnjak raspodeli minutažu Eduardu Kamavingi, Toniju Krosu i Federiku Valverdeu. Možda i da Dani Sebaljos dobije nešto više prostora u prvenstvenim utakmicama…




tagovi

Real MadridOreljen Čuameni

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara