(©FK Škupi)
(©FK Škupi)

Poslednja dva šampiona Makedonije u superderbiju pod Šarom

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.09.22. | 11:25

Obično igraju nerešeno, hoće li ovog puta biti pobednika?

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja/

Škendija i Škupi nametnuli su se prethodnih godina kao najbolji timovi makedonskog fudbala. Reč je po poslednja dva šampiona i ekipama koje su najduže opstale na međunarodnoj sceni.

Izabrane vesti

Sve to navodi da se ove subote od 15 časova pod Šarom očekuje uzbudljiv derbi.

Oba tima su u poslednjih mesec dana promenila trenere, pri čemu se Škupi brzo predomislio, priznao grešku i vratio starog kormilara. Makedonska legenda Artim Šaćiri je prošlost za Tetovce, sada će tim predvoditi Ćatip Osmani, čovek koji se treći put vratio na čelo i kroz istoriji doneo titule u Škendiju, dok je u Škupiju ponovo Goce Sedloski.

15:00: (1,83) Škendija (3,30) Škupi (4,30)

Dve najkvalitetnije ekipe u Makedoniji imale su veoma žestok prethodni duel. Utakmica pred kraj prošle sezone koja je odigrana u Tetovu, protekla je u napetoj atmosferi – obilovala je prekidima i neprimerenim potezima, kao što su rasizam, udaranje gostujućih igrača, sudije, kamenovanje autobusa... Za to što se dešavalo Škendija je dobila kaznu od Fudbalskog saveza Makedonije i nekoliko utakmica morala da igra pred praznim tribinama. Činjenica koja garantuje spektakularan duel u punoj snazi je da i Škendija i Škupi nemaju povređenih igrača i da će na raspolaganju imati kompletne timove.

Ove godine je očigledno dugo evropsko leto učinilo svoje. Škendija i Škupi su, bar trenutno, daleko od vrha. Škendija zaostaje deset, Škupi jedanaest bodova za liderom Strugom, ali imaju po jednu utakmicu manje. Ovaj derbi može za nekoga da bude prekretnica, naravno, ako ima pobednika. Generalno, kada igraju Škendija i Škupi nema mnogo golova. Poslednjih pet mečeva u PMFL-u su bili 0-2 gola. Najčešći rezultat je 1:1, to se desilo tri puta. Još dva puta je bilo 0:0, pa i sada očekujemo tešku utakmicu bez mnogo golova. Ali borba i nove iskre zbog rivalstva su garantovani.

MAKEDONIJA 1 – 8. KOLO

Subota

15:00: (1,92) Akademija Pandev (3,30) Makedonija ĐP (3,90)

15:00: (1,55) Rabotnički (3,80) Pobeda (5,90)

15:00: (1,83) Škendija (3,30) Škupi (4,30)

15:00: (1,62) Struga (3,60) Tikveš (5,40)

Nedelja

15:00: Skoplje – Bregalnica

Piše: Martin TANASKOVSKI


tagovi

Makedonija 1ŠkupiŠkendija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara