Foto: AFP
Foto: AFP

Poslednja šansa za Marana, još jedna prilika za Vlahovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.12.20. | 13:36

Fjorentina u poslednjem meču 10. kola Serije A dočekuje Đenovu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

U poslednjoj deceniji svaki drugi meč između Fjorentine i Đenove je završen remijem. Nijedan drugi meč nije toliko puta ostao bez pobednika u Seriji A. Istini za volju, neki nerešeni rezultati su bili kao pobede, poput onog iz poslednjeg kola pre dve godine, kada je osvojeni bod oba tima spasao ispadanja u Seriju B. Tada je upravo Čezare Prandeli, aktuelni šef stručnog štaba Fjorentine sedeo na klupi Grifona, bio mu je to poslednji meč, baš kao što bi i za njegovog kolegu Rolanda Marana, stadion Artemio Franki mogao da bude poslednja stanica.

Izabrane vesti

Đenova je posle pobede u prvom kolu nad Krotoneom, uspela samo dva puta da izbegne poraz u Seriji A. Klub Enrika Preciozija može da se teši donekle pobedama u Kupu Italije, ali to nije dovoljno da bi Maran mogao mirno da sačeka Božić.

Ljubičasti su u prednosti jer imaju sve igrače na raspolaganju a na svojoj strani imaju i tradiciju: u ovom veku nisu nikada izgubili od Đenove u Firenci. Problem za Prandelija je neefikasnost njegovog tima. Poslednje dve partije sa Bizolijem i prve dve sa Prandelijem na klupi igrači Fjorentine nisu uspeli da začine golovima. Samo tri puta u istoriji se dogodilo da toskanski klub ne zatrese mrežu na pet uzastopnih mečeva.

Prandeli je prekomponovao tim s ciljem da reši pitanje efikasnosti. Večeras bi Viola trebalo da igra u formaciji 4-2-3-1 sa Vlahovićem u špicu i Kaljehonom, Kastrovilijem i Riberijem iza leđa. Italijanski stručnjak drži svoju reč da će pružiti dovoljno vremena Vlahoviću da pokaže da li ima štofa ili ne za Seriju A. Štaviše, iz Firence je stigla vest i da će Kutrone u januaru napustiti Fjorentinu pošto se nisu stekli uslovi za obavezan otkup. Trenutno nije sigurno da li će se vratiti u Vulverhempton pošto bi Englezi mogli da ga proslede na pozajmicu u neki drugi klub Serije A.

Kormilar Fjorentine ima dilemu oko dve uloge u timu: prva se odnosi na Dankana i Borha Valeru na sredini terena, a druga na Kaljehona i Bonaventuru. Bleki Milenković je sa Pecelom u defanzivnoj liniji Prandelijeva tačka oslonca.

Polovinu golova Đenove u ovoj sezoni je postigao Skamaka. Tamna strane te činjenice je da su svi oni postignuti na Marasiju. Takođe, Maran ni večeras neće moći da računa na seriju startera počev od golmana Perina preko kapitena Krišita, do iskusnih igrača poput Biraskija, Zapakoste i Kasate.

U timu Đenove bismo mogli da vidimo ponovo od prvog minuta i Ivana Radovanovića koji konkuriše za jedno mesto u veznoj liniji, dok će u napadu pored Skamake igrati Šomurodov.

FJORENTINA 4-2-3-1: Drongovski – Kaseres (Lirola), Milenković, Pecaela, Biragi – Dankan, Amrabat – Kaljehon (Bonaventura), Kastrovili, Riberi – Vlahović

ĐENOVA 4-4-2: Marketi – Goldaninga, Bani, Zapata, Mazijelo – Giljone, Sturaro (Radovanović), Badelj, Pelegrini – Šomurodov, Skamaka

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Serija AFjorentinaĐenova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara