Vejn Runi (©Reuters)
Vejn Runi (©Reuters)

Poslednje kolo u Čempionšipu: Vejn Runi pred ambisom treće lige

Vreme čitanja: 3min | sub. 08.05.21. | 11:06

Derbi Kaunti i Šefild Venzdej igraju odlučujući meč za opstanak u najjačoj drugoj ligi na svetu. I Roteram se nada

Dva velikana engleskog fudbala na ivici ambisa. Derbi Kaunti i Šefild Venzdej – koji u vitrinama zbirno imaju šest titula prvaka – u subotu (13.30) u direktnom duelu ko ide u treću, a ko ostaje u drugoj ligi Engleske, mada postoji sasvim realna mogućnost i da ruku pod ruku ispadnu u niži rang takmičenja.

Naime, pred poslednje kolo sezone Derbi ima 43 boda, Roteram kao prvi ispod crte 41, a Šefild i Vikomb po 40 s tim da ovi drugi zbog ubedljivog najgore gol-razlike nemaju nikakve šanse da prežive. A kad smo već kod gol razlike, Derbi je na minus 22, Roteram na minus 16, a Šefild na minus 21.

Izabrane vesti

Šta to znači u praksi? Derbi, koji sa klupe vodi legendarni Vejn Runi, ali i koji je u crnoj seriji od šest poraza i sa svega 33 data gola ima najgori napad u ligi, definitivno ostaje drugoligaš ako savlada Šefild. Ako odigra nerešeno, uzdaće se u Kardif, jer Roteram onda ne sme da pobedi na gostovanju u Velsu.

13.30: (2,45) Derbi (3,10) Šefild V. (3,10)

Nekadašnji as Evertona i Mančester Junajteda je imao odličan početak na klupi Ovnova, uspeo je da izbavi Derbi iz opasne zone, ali očajan finiš sezone uticao je da sada strepi i da mora da slavi u posldnjem kolu ako želi da ostane u Čempionšipu.

Roteram svakako mora da pobedi ili ide u drugu ligu. Šefild pak mora da pobedi Derbi i da se nada da će rezultatski nezainteresovani Kardif odigrati bar nerešeno u poslednjem kolu. Poseban motiv nije imao ni Luton u prethodnom kolu, pa je odigrao 0:0 sa Roteramom. Bio je to tek drugi bod Roterama u poslednjih sedam kola. Poslednju pobedu u Kardifu Roteram je ostvario još 1998. godine.

13.30: (2,75) Kardif (3,05) Roteram (2,75)

Kad govorimo o formi dakle, Šefild ima čemu da se nada, jer je u tih sedam kola osvojio osam bodova. Ali nije pobedio na poslednjih pet gostovanja kod Derbija. I ni na jednom od tih pet nismo videli više od dva gola. Nijednom se doduše nije odlučivalo o opstanku u ligi. Venzdej je krenuo sezonu sa minus šest i to bi moglo da bude presudno u borbi za opstanak u drugoligaškoj konkurenciji u Engleskoj.

13.30: (2,10) Votford (3,35) Svonsi (3,60)

Poznato je da su se Norič i Votford vratili u Premijer ligu, a da će u plej-ofu za popunu još jednog mesta u engleskoj eliti da igraju Brentford, Barsnli, Bornmut i Svonsi. Velšanima treba bod na Vikaridž roudu protiv nezainteresovanog Votforda da bi obezbedili četvrtu poziciji i prednost domaćeg terena u polufinalu.


tagovi

ČempionšipDerbi kauntiŠefild VenzdejRoteramEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara