Takumi Minamino (©Reuters)
Takumi Minamino (©Reuters)

Poslednje šanse za Minamina u Liverpulu

Vreme čitanja: 4min | ned. 16.01.22. | 12:36

Japanski fudbaler na ispitu protiv Brentforda (nedelja, 15.00) u 22. kolu Premijer lige

Kada ste napadač u Liverpulu, pa makar i krilni, od vas se očekuju golovi. Konstantno. Nije za svakog fudbalera pritisak igranja na Enfildu, a sudeći po do sada prikazanom, japanski reprezentativac Takumi Minamino nije uspeo da se izbori sa težinom crvenog dresa. Utakmica sa Brentfordom (nedelja, 15) u 22. kolu Premijer lige, mogla bi da mu bude jedna od poslednjih u startnoj postavi.

Opravdano je Japanac bio meta kritika posle utakmice sa Arsenalom (0:0) prošlog četvrtka u Liga kupu. Loše je odigrao, promašio jednu veliku šansu koju je morao da iskoristi i ukoliko Arsenal bude slavio u revanšu na Etihadu, navijači će u Minaminu da vide najvećeg krivca za propušten plasman u finale.

Izabrane vesti

Ni pre te utakmice se 27-godišnji ofanzivac nije nailazio na pohvale javnosti. Od kako je 1. januara 2020. godine stigao iz Salcburga za 12.500.000 evra nije pokazao previše toga dobrog. Probao je Jirgen Klop da ga probudi u drugoj polovini prošle sezone pozajmicom u Sautempton, ali za Svece je dao samo dva pogotka na 10 utakmica.

Zato je ove sezone u potpuno drugom planu i u Premijer ligi je upisao tek 40 minuta. Veću minutažu je imao u Ligi šampiona i Liga kupu, a u ovom drugom takmičenju je uspeo da postigne i četiri pogotka, protiv Noriča (dva), Prestona i Lestera.

15.00: (1,33) Liverpul (5,70) Brentford (10,0)

Nije to ipak dovoljno da skrene Klopu pažnju na sebe i teško da bi bio u konkurenciji za prvu postavu protiv Brentforda da su Crveni kompletni. Međutim, Mohamed Salah i Sadio Mane su u Kamerunu, gde igraju na Kupu afričkih nacija za Egipat i Senegal, a zbog povrede je odsutan i Divok Origi.

To znači da je Liverpulu preostalo samo tri ofanzivna igrača, koji će među sobom rasporediti te tri pozicije u napadu – Dijego Žota, Roberto Firmino i pomenuti Minamino.

Biće to idealna, a možda i jedna od poslednjih šansi za Japanca da dokaže da mu je mesto u Liverpulu. On je do sada sakupio 46 utakmica za taj tim i postigao devet golova, uz tri asistencije. Statistički prilično slabo, kada se zna da igra za engleski tim koji uz Mančester Siti postiže ubedljivo najviše golova. Ugovor mu ističe na leto 2024. godine, ali neće biti iznenađenje ukoliko ranije promeni sredinu.

Brentford je protivnik po meri za bivšeg fudbalera Salcburga i Serezo Osake. Novi premijerligaš se bori za opstanak, trenutno je miran na sredini tabele, ali je upao u rezultatsku krizu. Doživeo je poraze na tri od poslednje četiri utakmice, a izuzetak je bila samo pobeda nad Aston Vilom (2:1). U prošlom kolu je Sautempton deklasirao Brentford sa 4:1, posle čega se trener Tomas Frank izvinjavao navijačima.

Danski stručnjak je dao i zanimljivu izjavu pred gostovanje na Enfildu. Najavio je povratak Serhija Kanosa u prvi tim posle oporavka od lakše povrede.

Serhi je spreman, trenirao je i situacija je pozitivna. Osim ako mu neko ne odseče nogu, biće spreman za utakmicu. Pokazao je veliku želju, ali da budem pošten, svi igrači žele da igraju protiv Liverpuča. Radujemo se meču, ali neće nam biti zanimljivo ako odemo tamo i izgubimo sa 4:0. Dobro je iskustvo samo kada odete na Enfild, odigrate dobro i zabeležite pozitivan rezultat. To je nama cilj“, rekao je Frank.

U prvom susretu ova dva tima, krajem septembra prošle godine, bilo je 3:3. Tada je Brentford došao do boda golom rezerviste Joana Vise u 82. minutu.

-----------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

--------------------------------------------------

PREMIJER LIGA – 22. KOLO

Petak

Brajton - Kristal Palas 1:1 (0:0)

/Andersen 87ag - Galager 69/

Subota

Mančester Siti – Čelsi 1:0 (0:0)

/De Brujne 70/

Njukasl – Votford 1:1 (0:0)

/Sen Maksiman 49 – Pedro 88/

Norič – Everton 2:1 (2:0)

/Kin ag 16, Ajda 18 – Rišarlison 60/

Vulverhempton – Sautempton 3:1 (1:0)

/Himenez 37p, Koadi 59, Traore 91 – Vard-Prous 84/

Aston Vila - Mančester Junajted 2:2 (0:1)

/Remzi 77, Kutinjo 82 - Fernandeš 6, 67/

Nedelja

15.00: (1,33) Liverpul (5,70) Brentford (10,0)

15.00: (1,65) Vest Hem (4,00) Lids (5,80)

17.30: (2,55) Totenhem (3,25) Arsenal (3,05)

Odloženo

Barnli – Lester

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Premijer ligaLiverpulBrentfordTakumi Minamino

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara