Marko Gobeljić (©Starsport)
Marko Gobeljić (©Starsport)

Poslednje vesti iz Milana: Gobeljić mora da primi injekciju, Stanković razmišlja o Vukanoviću

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.02.21. | 14:45

Ko će igrati na levoj strani?

Nismo baš u njihovoj neposrednoj blizini, ali sigurni smo da dan velikog okršaja sa Milanom sporo protiče igračima i članovima stručnog štaba Crvene zvezde. Nemaju u redovima srpskog šampiona pritisak moranja, ali su svesni da su na pola koraka od velikog uspeha i ispisivanja fudbalske bajke o kojoj bi se pripovedalo u svim delovima Evrope.

Trener Dejan Stanković ima velike probleme, kada je reč o stanju sa povređenim i suspendovanim igračima. I jasno je da će pojedini članovi Zvezdinog tima morati da igraju preko granice bola i objektivne trenutne spremnosti. Nema zvanične potvrde iz Crvene zvezde, ali kako se moglo čuti na ulicama glavnog grada Lombardije, pojedini učenici Dejana Stankovića odigraće večerašnji meč pod blokadom.

Izabrane vesti

Izvesno je da je najteža situacija sa Markom Gobeljićem. Univerzalac, koji će večeras pokriti poziciju desnog štopera, kuburio je s povredom zgloba prethodnih dana. Posledica je to duela sa Teom Ernandezom u beogradskom meču. Nije trenirao Gobeljić do utorka, zglob mu nije u idealnom stanju… Ali zbog deficita u poslednjoj liniji, rođeni Kraljevčanin će primiti injekciju uoči polaska na San Siro. I moraće da stisne zube kako bi dao važan doprinos u defanzivnoj igri Crvene zvezde.

Pored njega pod velikim zankom pitanja su i dalje Mirko Ivanić i Filipo Falko. I teško je očekivati da će igrati 90 minuta. Realno je da će da podele minutažu.

Jak blok na sredini terena, taktička disciplina i idealna kolektivna disciplina su faktori koje će Crvena zvezda morati da ispuni večeras. Kako bi unervozila Rosonere i onda došla do vođstva i rezultata vrednog prolaza. Trener Dejan Stanković je i dalje u maloj nedoumici.

U formaciji 3-4-2-1 uloga levog spoljnjeg bila je namenjana Slavoljubu Srniću. Ali se još jedno ime našlo u užem izboru mladog stručnjaka na klupi crveno-belih. Moguće je da će Dejan Stanković prizvati Gent i ponovo priliku na levom boku ukazati Aleksi Vukanoviću. Nekadašnji član Napretka odigrao je u Belgiji jedan od najboljih mečeva od kada nosi dres Crvene zvezde, mada nije imao veliki doprinos u ofanzivi. Odradio je sve zadatke stručnog štaba i bio jedan od tihih heroja odlične defanzivne postavke… Otuda je moguće večeras ponovo dobije šansu i „sukobi“ se sa ofanzivnim Kalabrijom.



tagovi

MilanFK Crvena zvezdaMarko GobeljićAleksa VukanovićDejan StankovićLiga Evrope

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara