Kakva je budućnost Miroslava Đukića?

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.03.20. | 14:54

Srpski trener ima ugovor do kraja sezone...

Šta će biti sa ovom sezonom? Pitaju se mnogi igrači, sportski radnici i igrači širom sveta...

A verovatno se pita i srpski fudbalski trener Miroslav Đukić. On je krajem prošle godine seo na klupu španskog drugoligaša Sportinga iz Hihona i potpisao je ugovor do kraja sezone. Međutim, kako nema nikakvih naznaka kada će pandemija korona virusa proći i kada bi sezona u sportovima mogla da se nastavi, sve je više onih koji smatraju da je sa ovom sezonom završeno.

Izabrane vesti

To znači i da je Đukićev ugovor u Hihonu završen. Ali ne mora da znači da neće ostati u Sportingu...

Iako se sprski trener u nedavnim izjavama bavio pitanjima sadašnjosti, tamošnji mediji se bave pitanjem Đukićeve budućnosti na severu Španije. Za većinu navijača i sportske javnosti u Hihonu, Đukić nije sporan i trebalo bi da nastavi rad u Sportingu sledeće sezone.

Đukić je preuzeo Sporting kada je poznati klub iz Asturije bio na lošem 15. mestu na tabeli. Za dva meseca je uspeo da tim iz Hihona popne na osmo mesto na prvenstvenoj lestvici i od izvesne borbe za opstanak ga doveo u predvorje plasmana u plej-of. Ako bi se pravila tabela od Đukićevog dolaska u klub, Sporting bi bio na petom mestu i siguran učesnik plej-ofa. Osvojio je 16 od mogućih 30 bodova, ostvario pet pobeda, jedan remi i četiri poraza. Sa njim na klupi, Sporting je na svom terenu neporažen i primio je samo dva gola u meču protiv Mirandesa.

Timski napredak je očigledan od Đukićevog dolaska, igre su bolje, a Sporting se pogotovo popravio u defanzivnoj fazi. Zato u Asturiji očekuju da klub uskoro ponudi Đukiću novi ugovor i potvrdi da ga kao trener makar za sledeću sezone. Ako ne i na duži rok...

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara