©Starsport
©Starsport

Poslednji sati superligaške pijace: S kim još mogu da trguju srpski klubovi

Vreme čitanja: 2min | čet. 09.02.23. | 10:35

Atraktivne opcije još samo Rusija i Poljska, otvara se MLS tržište

Do zatvaranja zimske fudbalske pijace u Srbiji ostao je još jedan dan, a poslednje talase na mirnom moru superligaši bi mogli da naprave na tržištima mahom drugog ili trećeg etalona.

U slućaju da članovi Mozzart Bet Superlige nisu pripremili senzacionalne transfere za poslednje sate prelaznog roka, ostaće zima na izmaku upamćena kao prilično mirna i sa tek nekoliko zanimljivih prodaja i kupovina.

Izabrane vesti

Ipak, do podvlačenja crte kada su u pitanju transferi deli nas još jedan dan tokom kojeg su opcije za međunarodne transfere prilično skraćene.

Posle najboljih liga Starog kontinenta (Engleska, Italija, Španija, Nemačka, Francuska, Portuugalija, Belgija, Holandija), koje su sa prvim danom februara spustile rampe, prethodnih dana tržišta su zaključana i u Austriji i Turskoj, čime je dodatno sužen izbor domaćih klubova za eventualnu saradnju.

Dan duže od srpske pijace koja se zatvara 10. februara radiće u Makedoniji i Crnoj Gori, dok su još aktuelna opcija za regionalne akvizicije Rumunija, Mađarska, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Bugarska.

Izuzev balkanskih zemalja prelazni rok aktivan je još i u Švajcarskoj (15. februar), Slovačkoj (21. februar), Češkoj, Rusiji (22. februar), Poljskoj (28. februar) i Norveškoj (31. mart), kao i u evropskim zemljama na fudbalskoj margini poput Lihtenštajna, Jermenije, Farskih Ostrva i Islanda.

Izuzev pomenutih evropskih šampionata, prelazni rok aktivan je i u brojnim zemljama Azije, poput, Kine, Uzbekistana, Malezije i Japana, dok se prelazni rok u Sjedinjenim Američkim Državama otvara upravo sutra.

Iako opcije ne obećavaju previše aktivnosti, neće biti iznenađenje ukoliko se dogodi još neki transfer u egzotične krajeve s obzirom na to da su neki od zapaženih igrača jesenas se već opredelili na odlazak u zemlje poput Uzbekistana, Litvanije, Belorusije ili Indije.

Sužen izbor nagoveštava da će zima kada su u pitanju dolasci ostati upamćena po angažmanu Edmunda Ada koji je stigao u Spartak, dok su među prodajama pažnju privukli odlazak Đorđa Gordića u redove Siti grupe i prelazak Nikole Štulića u Šarlrou, dok je istovremeno dogovoren i prelazak Jovana Miloševića u Štutgart.



tagovi

Zimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara