©AFP
©AFP

Poslednjih 90 minuta sezone - jednima za "čupanje", drugima za istorijski uspeh

Vreme čitanja: 2min | sre. 15.07.20. | 16:45

Austija Beč igra da popravi utisak, Hartberg za prvi izlazak u Evropu

Da sistem takmičenja u Austriji nije takav kakav jeste, Austrija Beč bi odavno mogla da se priprema za narednu sezonu. Ovako, kao osmoplasirani tim u ligaškom delu, te lider plej-auta, ekipa iz glavnog grada Austrije ima priliku da se kroz baraž domogne kvalifikacija za Ligu Evrope. Međutim, u prvom meču finala nije se najbolje provela kod kuće (2:3), te sada mora da "okrene" Hartberg u revanšu ukoliko želi da "izvuče" sezonu (20.30).

Otežavajuća okolnost za Austriju je to što u baražu važi pravilo gola u gostima. I trener Ljubičastih Kristijan Ilcer svestan je da je pred njegovom ekipom težak zadatak.

Izabrane vesti

"Hartberg je u prednosti, ali razlika nije velika. Svestan sam da nam dva gola verovatno neće biti dovoljna. Znamo da će nam trebati barem tri ili četiri pogotka, verujemo u to", rekao je Ilcer pred meč.

Forma je svakako na strani Ljubičastih. Austrija nije izgubila meč na strani u 2020. godini, dok Hartberg u istom periodu nijednom nije slavio kod kuće. Trenera domaćih Markusa Šopa taj podatak ne brine.

"Ukoliko je to slamka spasa za koju Austrija hoće da se uhvati, to da nismo dobili nijedan meč kod kuće protiv najboljih timova u ligi, neka im bude", rekao je Šop. Njegova ekipa ima motiv koji bi mogao da bude jači od bilo kakve statistike i tradicije. Hartberg bi, ukoliko večeras sačuva prednost, po prvi put u istoriji kluba obezbedio izlet na evropsku scenu, pa makar to bile i samo kvalifikacije.

Pritom, ima i vrlo raspoloženog Darija Tadića koji je u dosadašnjem delu sezone postigao 21 gol i upisao pet asistencija. U prvom meču finala sa njegovim kvalitetima upoznala se i Austrija, pošto je direktno učestvovao kod sva tri gola svoje ekipe.

AUSTRIJA - BARAŽ ZA KVALIFIKACIJE LIGE EVROPE (REVANŠ)

Sreda

20.30: (3,10) Hartberg (3,50) Austrija Beč (2,25)




tagovi

Austrija 1Austrija Beč

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara