Dva VAR-a, dva očajno izvedena penala: Na kraju Šahtjor ide kući pevajući (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.03.20. | 22:54

Volfzburg - Šahtjor - 1:2

Kada se sve sabere i oduzme, Šahtjor je veliki pobednik prvog meča protiv Volfzburga. Ne samo zbog rezultata - 1:2 (0:1), nego i zbog toga na koji način je do njega došao. Moglo je da bude još golova, mogao je možda domaćin i do pobede, ali je nekako sve večeras išlo na ruku ukrajinskog sastava.

Ima sada sastav Luisa Kastra sve u svojim rukama i dobru šansu da se plasira u četvrtfinale Lige Evrope.

Izabrane vesti

Prvo poluvreme bilo je vrlo uzbudljivo. Sve je počelo u 17. minutu kada je Moraeš iskoristio dobru šansu koja mu se ukazala, lopta se odbila taman na mesto gde se on nalazio i glavom ju je poslao u mrežu za zlata vredan gol Šahtjora u gostima u ovom dvomeču.

Samo pet minuta, mogao je Šahtjor totalno da dotuče protivnika. Kovalenko je izveo jedanaesterac, gledao se VAR i dosuđen je penal posle igranja rukom u šesnaestercu. Ali, Kovalenko je promašio. Malo je reći da je slabo šutnuo, tako da golmanu Kastelsu nikako nije bilo teško da skine penal.

I taman dok su se navijači Šahtjora nervirali jer su već posle 22 minuta mogli mnogo toga da reše u ovom obračunu, dogodila se sudijska nadoknada i novi penal. Ali, ovoga puta su ga skrivili gostujući igrači, pa je Volfzburg imao šansu da izjednači.

Ako smo penal Kovalenka nazvali loše izvedenim, onda je Veghorst to učinio užasno jer se okliznuo, stajna noga mu je "izletela" i lopta je otišla daleko od gola.

Ono što su Vukovi propustili na kraju prvog, nadoknadili su početkom drugog poluvremena. Brekalo je centrirao, a Bruks je pogodio posle dobrog skoka. I time poravnao na 1:1. 

Kada već Volfzburg nije uspeo da preokrene i da dobije utakmicu, onda je to učinio Šahtjor. Posle fenomenalno izvedenog slobodnog udarca lopta se odbila do Antonija koji se samo poklonio i ubacio istu u mrežu za veliki trijumf gostiju.

Možda je Volfzurg imao najbolje šanse da dođe do nerešenog ishoda u samoj završnici, ali nije bio dovoljno koncentrisan. Kako je odigrao, poraz je bio sasvim realna opcija.

LIGA EVROPE - PRVI MEČEVI OSMINE FINALA:

Četvrtak

Bašakšehir – Kopenhagen 1:0 (0:0)
/Višća 88 penal/

Ajntraht Frankfurt – Bazel 0:3 (0:1)
/Kampo 27, Bua 73, Frej 85/

LASK Linc – Mančester junajted 0:5 (0:1)
/Igalo 28, Džejms 58, Mata 82, Grinvud 90+2, Pereira 90+3/

Volfzburg - Šahtjor 1:2 (0:1)
/Bruks 48 - Moraeš 17, Antonio 73/

Olimpijakos - Vulverhempton 1:1 (0:0)
/El Arabi 54 - Neto 67/

Rendžers - Leverkuzen 1:3 (0:1)
/Edmundson 75 - Haverc 37pen, Arangiz 67, Bejli 88/

ODLOŽENO: Inter - Hetafe, Sevilja - Roma


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara