Vlahović (© AFP)
Vlahović (© AFP)

Postaje sve ozbiljnije: Mančester junajted krenuo po Vlahovića

Vreme čitanja: 2min | čet. 25.11.21. | 14:03

I moraće da stane u red

Godinama nije u vrhu, ali je uvek izazov. To što se ne osvaja trofeje i što gubi redovno od autsajdera ne utiče na brend, Mančester junajted je uvek Mančester junajted. Čak i kad je u krizi. Čim je takav velikan okrenuo glavu ka Dušanu Vlahoviću znači da je Srbin svetska klasa.

A ostrvskii Dejli mejl je ovog četvrtka plasirao informaciju da je velikan sa Old Traforda počeo ozbiljno da prati učinak napadača Fjorentine i da bi u budućnosti mogao da ga angažuje. Zasad se ne navodi da li bi i kad pokušao da ga angažuje, niti pod kojim okolnostima, već su javnosti plasirani isključivo biografski podaci, potkrepljeni učinkom ove sezone.

Izabrane vesti

Podsećamo da je Vlahović dao deset golova na 13 mečeva Serije A i još dva u Kupu Italije, te da je dospeo u centar pažnje nekih od najpoznatijih svetskih klubova. Primera radi, Juventus je spreman da odmah plati Fjorentini 50.000.000 evra, predsednik Ljubičastih Roko Komisodanas se vratio iz Sjedinjenih Američkih Država i do kraja sedmice ga očekuje nekoliko bitnih sastanaka u klubu, pa i po pitanju statusa centarofra iz „klase 2001“ – traži minimum 70.000. S druge strane, Antonio Konte je navodno dobio obećanje uprave Totenhema da će ga dovesti u London već na zimu. U glavnom gradu Engleske ga traži i Arsenal, još od ranije se govorilo o želji Dijega Simeonea da ga vidi u dresu Atletiko Madrida...

Mančester je prema navodima Dejli mejla ušao u trku. Na prvi pogled, morao bi da stane u red. Na drugi, veličina kluba mu omogućava prohodnost ka pol-poziciji. I nije mu problem da plati 70.000.000 evra koliko Viola ceni nekadašnjeg člana Partizana. Veća je dilema, gde ga vidi pored Kristijana Ronalda i Edinsona Kavanijamada, njima polako ističe vreme – kao i da li sam Dušan može sebe da zamisli u gigantu koji sve više posrće ili mu je u interesu da prilikom izbora naredne destinacije izabere stabilan klub, gde će igrati redovno i napredovati. Teško da su na Old Trafordu mladi igrači podigli sebe na nivo kakav su očekivali. Pre će biti da stagniraju ili propadaju (Danijel Džejms, Doni van de Bek, Džejdon Sančo, prethodno i Erik Baji).

Selektor Srbije Dragan Stojković je savetovao Vlahovića da promeni klub, ali ostane u Kalču, što sugeriše Juve kao sledeći korak, ali bi na stadionu „Artemio Franki“ najviše voleli da (ako već ne mogu da ga ubede da produži ugovor) ga pošalju u inostranstvo i zarade. A niko ne plaća kao Mančester junajted.


tagovi

Dušan VlahovićFjorentinaMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara