Kada nema fudbala, košarke i tenisa, bacamo se na Counter Strike

Vreme čitanja: 3min | pon. 23.03.20. | 16:13

ESL Pro liga večeras nam donosi dva uzbudljiva okršaja

Virus korona pomerio je ili otkazao gotovo sva sportska nadmetanja širom planete. Situacija je u mnogim zemljama veoma alarmantna, pa su svi pozvani da ostanu u svojim kućama ili stanovima dok se situacija ne smiri. Kao što znate, isto tako je i u Srbiji, gde je danas zabeleženo 27 novih slučajeva zaraze, što je ruku na srce veliki pad u odnosu na jučerašnji dan kada je upisan 51 novi slučaj.

Naravno, opuštanja nikako ne bi smelo da bude i baš sada je vreme kada treba ostati u toplini svog doma i zadati konačni udarac ovoj opakoj bolesti. Mnogi su se ovih dana posvetili video-igrama, a oni koji vole popularni "Counter Strike" mogu da uživaju u jedanaestoj sezoni ESL Pro lige, koja će nam večeras doneti dva izuzetno zanimljiva okršaja, koji se nalaze i u ponudi kladionice Mozzart.

Izabrane vesti

Prvi će "na teren" danski North i nemački Big u duelu koji bi mogao da odredi dalji razvoj situacije u Grupi B (18.00). Pred četvrtu rundu situacija je takva da su Nemci trenutno na prvom mestu na tabeli sa dve pobede i jednim porazom, dok je North zabeležio dva vezana neuspeha nakon trijumfa nad Natus Vincere-om u prvoj rundi.

Kompletan tim North-a čine Danci. Tako ćete danas moći da uživate u umeću Niklasa Gadea, Matijasa Lauridsena, Renea Borga, Filipa Ajstrupa i Markusa Kjerbaja. Zanimljivo je da trener ovog tima, ipak, ne dolazi iz zemlje sa poluostrva Jiland, već iz susedne Švedske, a to je Džimi Berndston.

Nemački Big u svojim redovima ipak ima jednog stranca, a u poslednjem kolu je nakon tri mape ipak iznenađujuće poklekao protiv Complexity-ja. Jedini strani igrač ove ekipe je Čan Dortkadreš iz Turske, a pomoć mu prave Ticijan Feldbuš, Florijan Riše, Nils Grune, Johanes Vodarc, sve to predvođeni prilično iskusnim Tobijasom Heberholdom.

Dvojka ovde sasvim lepo "miriše", mada u međusobnim okršajima North vodi s rezultatom 5:3. Čini se da bi Nemci ipak danas mogli da upišu dodatne bodove i učvrste se na prvom mestu.

Nešto kasnije večeras na delu ćemo gledati fenjeraše Grupe B – Natus Vincere (ili skraćeno NaVi, ako vam je draže) i Complexity. Oba tima su zabeležila pobede u poslednjoj rundi i gledaće da se na to nadovežu još jednim trijumfom (22.00).

Biće to ukrajinsko-američki okršaj kasno večeras, koji bi vrlo verovatno mogao da nam donese pobednika tek nakon tri mape. Iako je tim NaVi-ja baziran u Ukrajini, više od polovine igrača zapravo dolazi iz susedne Rusije. Tako je predvodnik tima Denis Šaripov, a iz najveće zemlje na svetu mu pomažu Igor Vasiljev, Kiril Mihailov i Ilja Zalutskij. Ukrajinski predstavnici u sastavu su Oleksandr Kostiljev i trener Andrej Gorodenski.

Sa druge strane, Complexity je baš kako mu samo ime kaže, kompleksan. Članovi ovog sastava dolaze iz četiri različite zemlje, pa tako imamo Bendžamina Bremera i Kristijana Vinekea iz Danske, Vila Vijerzbu i Ovena Šatlera iz SAD-a, Valentina Vasiljeva iz Bugarske, te trenera Džejmija Hala koji je po nacionalnosti Britanac.

NaVi je inače konkurisao za prolazak dalje pre početka nove sezone, pa su dva poraza na startu došla kao malo iznenađenje. Stoga, večeras bi mogli da u borbi na sve ili ništa dođu do pobede koja bi ih približila prolasku u narednu rundu.

ESL PRO LEAGUE – GRUPA B, 4. KOLO

Ponedeljak
14.25: Fnatic – forZE
18.00: (2,29) North – BIG (1,55)
22.00: (1,35) Natus Vincere – Complexity (2,90)

Napomena: Kvote su podložne promenama

Foto: Shutterstock


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara