©Reuters
©Reuters

Poter: Svestan sam da ne mogu zauvek da se oslanjam na podršku rukovodstva

Vreme čitanja: 2min | ned. 26.02.23. | 20:34

Strateg Čelsija istakao da ima predstavu situacije u kojoj se tim nalazi, ali i pokazao veru u bolje dane

Ponoru ka kojem tone Čelsi ne nazire se kraj. Londonski klub i posle 11. zvanične utakmice u 2023. godini ostao je na jednoj pobedi, a novi udarac timu Grejama Potera zadao je Totenhem (0:2). Pevci su u gradskom derbiju u okviru 25. kola Premijer lige savladali Čelsi slomivši otpor rivala u drugom poluvremenu i tako nastavili seriju loših rezultata rivala. Novi poraz, šesti od početka januara, bio je povod da strateg tima sa Stamford Bridža detaljnije sumira utiske.

Izabrane vesti

"Nismo dobro počeli drugo poluvreme, primili smo gol iz prve akcij i to nam je značajno otežalo posao. Prvo poluvreme je bilo izjednačeno, imali smo nekoliko momenata, ali sam mislio da imamo dobru igru u gostima", kazao je Poter i dodao:

"Početak drugog poluvremena je bio katastrofalan, u smislu tako ranog zaostatka. Posle toga smo se našli u prolemu, a nismo uradili dovoljno u smislu stvaranja velikih prilika. Rival kada dođe do gola okreče se odbrani i sve postaje teže".

Na pogodak Skipa nadovezao se gol Harija Kejna kojim su praktično otklonjene sve dileme.

"Kada sagledata rezultate, svestan sam da nisu dovoljno dobri ni za ovaj fudbalski klub ni za nas. Nismo srećni. Morate da razumete trenutak u kome se nalazimo i ja preuzimam punu odgovornost za te rezultate. Igrači su bili tu na terenu, dali sve od sebe. Nemam primedbi na to kako su izgledala".

Neuspesi su sve češće povod da se u javnosti dovede u pitanje poverenje rukovodstva kluba u Potera.

"Naravno, rezuultati testiraju moj odnos sa vlasnicima kluba. Znam gde su moje odgovornosti ako rezultati nisu dovoljno dobri, a nisu. Ne možete se zauvek oslanjati na podršku. Moj posao je da nastavim i promenim momentum u kojem se nalazimo. Porazi nas bole i ovo je težak trenutak za nas. Svi žele da rezultati budu bolji".

Uprkos činjenici da trenutno ne uspeva da pronađe recept za uspeh strateg Česija uveren je da će tim izvesti na željeni kolosek.

"Uspećemo, zato što poznajem ličnost i kvalitet tima. Svestan sam da smo u teškom periodu u kojem samopouzdanje nije visoko. Odziv ove nedelje je bio fantastičan u smislu rada na treninzima. Nismo uspeli da to prenesemo na teren i to je frustrirajuće".


tagovi

Grejem PoterČelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara