Detalj sa utakmice (Foto: Reuters)
Detalj sa utakmice (Foto: Reuters)

Potop šampiona: Četvrti vezani poraz Atletika, ni Granada mu više nije "mušterija" (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 22.12.21. | 20:58

Šta se dešava sa ekipom Dijega Simeonea?

Nešto je trulo na Vanda Metropolitanu... Madridski Atletiko je nanizao i četvrti poraz u Primeri. Posle Majorke, Reala i Sevilje, nije uspeo do bodova da dođe ni u Andaluziji protiv Granade. Povela je četa Dijega Simeona, pa se činilo da će odigrati još jedan karakterističan meč i čvrstom odbranom sačuvati višak, ali da nešto nije kako treba dokazali su golovima Darvin Maćis i iskusni Horhe Molina. Preokrenuo je domaćin i nastavi sa dobrim rezultatima, pritom produbivši agoniju aktuelnog šampiona Španije - 2:1 (1:1).

Izabrane vesti

Retko kad se dešava da Atletiko povede i na kraju ostane praznih šaka. Tako nešto nije polazilo za rukom ni daleko kvalietnijim timovima od Granade. Ipak, borbeni Andalužani su večeras iskoristili sve svoje prilike, preokrenuli rezultat i u poslednjh pola sata sačuvali prednost, pa se još jednom videlo koliko problema ima i Atletikov napad. Da je problem veliki govori i podatak da su Kolćonerosi i na 11. uzastopnom meču na strani primili gol (ukupno 16), što je najgori niz u Simeoneovoj eri. Od septembra 2012. godine i dolaska argentinskog stručnjaka, prvi put su na dve uzastopne utakmice primili i golove posle šuteva van kaznenog prostora.

Uz sve navedeno, Granada je dosad bila redovna mušterija Jorgandžija. Nije 21 utakmicu zaredom uspela da ih savlada - večeras je i taj neslavni niz tima iz Andaluzije prekinut.

Poveli su gosti već u drugom minutu. Sjajan potez Žoaa Feliksa posle dodavanja Lemara. Prijemom na oko 40 metara od gola rivala je izbacio čuvara, sjurio se ka kaznenom prostoru, a onda majstorski i vrlo lukavo, samo plasirao loptu sa ivice šesnaesterca u bliži ugao. Provukla se pored nekoliko defanzivaca Granade, kao i golmana Mašimijana i odsela u mreži - 1:0 za Atletiko.

Samo 18 minuta kasnije usledilo je izjednačenje. Totalno nekaratersitčno za Jorgandžije da tako brzo prospu prednost. Ipak, nisu mogli niikako da spreče Maćisa da se upiše u listu strelaca. Sjajno je domaćin izneo loptu sa svoje polovine, lopta je stigla do Venecuelanca, koji je raspalio sa oko 20 metara udaljenosti i poslao pravi projektil u mrežu Atletika - 1:1.

Stigla je Simeoneova ekipa do nove prednosti u 45. minutu i ponovo je mrežu Granade zatresao mladi Feliks. Ispostavilo se ipak da je napravio faul, pa je 1:1 ostalo na snazi. Imao je šansu i u poslednjim sekundama, ponovo tukao glavom, ali je ovoga puta Mašimijano sjajno intervenisao i omogućio ekipi da ne ode na odmor za zaostatkom.

Sreća je okrenula leđa Kolćonerosima i u 61. minutu, kada je večeras odlični Žoao Feliks pogodio stativu! Samo nekoliko sekundi kasnije, pala je presuda. Još jedna dobra kontra domaćina, veoma strpljivo i precizno izvedena. Na kraju je Molina ugurao loptu u mrežu Atletika, a linijski sudija podigao zastavicu. Usledilo je gledanje snimka, da bi na kraju sudija Alehandro Ernandez doneo odluku da ipak prizna gol i počelo je veliko slavlje fudbalera Granade - preokret i 2:1 na Karmenesu.

Jasno, čekao ih je težak posao i pola sata agresivnih naleta protivnika. Pretili su Luis Suarez, Anhel Korea, u smiraj susreta i Mateus Kunja, ali na semaforu nije bilo promena.


PRIMERA – ZAOSTALI MEČEVI

Sreda

Granada - Atletiko Madrid 1:2

21.00: (3,40) Bilbao (3,35) Real Madrid (2,30)

***kvote su podložne promenama

Utorak

Viljareal - Alaves 5:2 (2:1)

/Moreno 18, 88, Dija 27, 76, Pino 79 - Pons 44, Hoselu 65/

Sevilja - Barselona 1:1 (1:1)

/Gomez 32 - Arauho 45/



tagovi

Žoao FeliksDijego SimeoneAtletiko MadridGranadaHorhe MolinaDarvin Mačis

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara