Barsagejt: Katalonci JESU angažovali firmu koja je blatila i Mesija, Pikea, Ćavija…

Vreme čitanja: 3min | uto. 18.02.20. | 17:10

Kadena SER tvrdi da je klub sam to i tražio, Blaugrana kategorički demantuje da je znala šta radi kompanija I3 Ventures

Kad je radio stanica Kadena SER – tačnije njena katalonska ispostava – objavila inicijalnu informaciju Barselona je pokušala da pretnjama o sudskim procesima zaustavi lavinu negativnih komentara. Kategorički je demantovala da je angažovala firmu koja je imala zadatak da na desetinama Fejsbuk stranica i Tviter profila blati sve one koji su na bilo koji način – svesno ili ne – ugrožavali imidž predsednika Đozepa Marije Bartomeua i njegovog Upravnog odbora. To je danas ponovio i sam Bartomeu, ali je morao da prizna i da je Barselona raskinula saradnju sa kompanijom I3 Ventures, pošto je Kadena SER imala spreman odgovor na prvo saopštenje kluba.

Imala je, naime, izveštaj izveštaj agencije Nicestrem, ćerke virme kompanije I3 Ventures, na 36 strana, u kojem se u detalje govori o komentarima koji su bili aktuelni po društvenim mrežama u period od 1. do 15. maja 2019. A to je baš onaj period kad je Liverpul deklasirao Barselonu sa 4:0 i izbacio je u polufinalu Lige šampiona prošle sezone. Trebalo je tada umanjiti krivicu uprave, svu odgovornost prebaciti na druge.

Izabrane vesti

E sad, razlika je u tome što Kadena SER tvrdi da je Barselona znala za sve i da je zato i potrošila 1.000.000 evra na ugovor sa I3 Ventures. Bartomeu je pak u prvom javnom obraćanju posle izbijanja afere – zabranjeno je bilo novinarima da postavljaju pitanja – rekao da su oni pomenutu firmu unajmili samo da bi pratili komentare, i dobre i loše, a ne da bi bilo koga olajavali po društvenim mrežama.

Na kraju je ipak i sam Bartomeu priznao da je nepobitno utvrđeno da je bar jedan od nekoliko profila pomenutih u prvoj vesti Kadene SER zaista u vlasništvu kompanije I3 Ventures. Ugovor je zato raskinut. Mrlja je ostala. Bez obzira na to što Bartomeu tvrdi da niko u klubu nije imao pojma o tome.
Barsa nikada nije unajmila nekoga da diskredituje bilo koga. Ni igrača, ni bivšeg igrača, ni političara, trenera, predsednika ili bivšeg predsednika. To je apsolutna neistina i branićemo se svim sredstvima protiv svih koji nas optužuju za takvu praksu”, počeo je Bartomeu uz ponovljeno priznanje da I3 Ventures jeste bila angažovana, ali samo da bi pratila šta se piše o klubu što i ne bi bilo nimalo iznenađujuće.

Sve dok ne počne da vređa suparnike. Ne kluba, nego uprave.
Čim je jutros utvrđeno da je jedan od profila u vezi sa angažovanom kompanijom zaista imao neke neprikladne komentare o ljudima iz naše organizacije lično sam naložio da se ugovor sa tom agencijom raskine”, odgovara Bartomeu.

Samo što mu sada javnost više ne veruje. I mnogi u klubu, a prevelik je to klub da bi čak i predsednik mogao da radi šta hoće, sada traži odgovornost. Podsetimo, vređeni su, između ostalih, i Lionel Mesi, Đerar Pike, Ernesto Valverde, Ćavi Ernandez, Karles Pujol, čak i političaru Karlesu Pućdemonu, naravno i Bartomeuovom verovatnom protivkandidatu na izborima u Barseloni Viktoru Fontu.

Sve je pride plaćeno okruglo 1.000.000 evra, pa pojedini direktori i članovi Skupštine sada traže Bartomeuovo objašnjenje.  Za večeras je planiran i njegov sastanak sa igračima, treba sad ubediti i Mesija i Pikea da klub zaista nije podrivao njihov autoritet. A da podsetimo, botovi po društvenim mrežama kritikovali su čak i Mesijevu suprugu Antonelu.

(FOTO: ©AFP)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara