Stefan Ristovski (© AFP)
Stefan Ristovski (© AFP)

Potresi u Makedoniji: Kapiten se povukao iz reprezentacije, Savez nije smenio selektora

Vreme čitanja: 2min | uto. 15.08.23. | 19:51

Ristovski otišao, Milevski ostaje

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Skoplja)

Makedonija je u fudbalskom smislu doživela bajku plasmanom na Evropsko prvenstvo 2020, ali je od tada reprezentacija u slobodnom padu. Risovi su rekordnim porazom od Engleske (0:7) na Old Trafordu teško udarili u dno, pa su počele turbulencije.

Izabrane vesti

Kapiten Stefan Ristovski najavio je privremeno povlačenje iz reprezentacije. Desni bek zagrebačkog Dinama je kao razlog naveo nesuglasice sa selektorom Blagojom Milevskim, koji polako gubi kontrolu nad A timom. Defanzivac koji za Makedoniju igra od 2011, a kapitensku traku je nasledio od Gorana Pandeva, oglasio se saopštenjem na društvenim mrežama.

„Želim da obavestim makedonsku javnost i da u narednom periodu povučem iz fudbalske reprezentacije Makedonije. Biću iskren i kratak. U profesionalnom fudbalu ne trčite samo na teren. Uspeh se postiže planom, vizijom, idejom, kohezijom, uslovima i poštovanjem svakog reprezentativca, da bi na kraju do uspeha došlo. Uvek sam igrao i borio se za reprezentaciju svim srcem, iskrenošću i ljubavlju, kako u svlačionici i na terenu, tako i van nje. I pored svih mojih napora i ulaganja, vidim da stvari u reprezentaciji idu u pogrešnom pravcu, što pokazuju rezultati. Odnos između mene i sadašnjeg selektora Blagoja Milevskog nije u najboljem redu, o čemu smo razgovarali. Kao kapiten, bio je obavešten o svemu što se dešava u reprezentaciji i oko nje. Igračima želim i uspeh u narednom periodu. Zahvaljujem se svim navijačima i celokupnoj makedonskoj javnosti koji su nas bezrezervno bodrili na svim utakmicama u kojima smo branili boje Makedonije“, naveo je Ristovsk.

Da postoji podela u reprezentaciji svedoči činjenica da su na objavu Ristovskog podrškom reagovali Stole Dimitrievski, Aleksandar Trajkovski, Enis Bardi, Visar Musliu, Egzon Bejtulai, David Babunski, Davor Zdravkovski, Boban Nikolov, sadašnji ili bivši reprezentativci Makedonije. Kapiten je dobio podršku od makedonske legende Gorana Pandeva, kao i od bivšeg selektora Igora Angelovskog, koji važi za najuspešnijeg selektora u istoriji A tima.

Fudbalski savez Makedonije se o gorućoj temi oglasio kratko. Spekulišao se da bi Blagoja Milevski mogao da dobije otkaz pre septembarskih utakmica protiv Italije u Skoplju i Malte u gostima, ali su čelnici stali uz selektora. Poslednju reč imao je Upravni odbor Saveza.

Imajući u vidu okolnosti u grupi u kojoj se A reprezentacija Makedonije nalazi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024, raspored predstojećih utakmica i relativno kratko vreme do isteka ugovora sa aktuelnim selektorom, Blagoja Milevski nastavlja rad u A reprezentaciji. Ugovor traje do novembra 2023ef“, je stav Fudbalskog saveza Makedonije.

Makedonija će 12. septembra ugostiti Italiji na Areni „Todor Proeski” u Skoplju, dok će tri dana kasnije gostovati na Malti.

PIŠE: Martin TANASKOVSKI


tagovi

fudbal MakedonijaMakedonijaMakedonija 1Fudbalski savez MakedonijeFudbalski savez Makedonijereprezentacija MakedonijeBlagoja Milevski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara