Bruks (© AFP)
Bruks (© AFP)

Potresna vest sa Ostrva: Ova poruka je prilično teška za pisanje...

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.10.21. | 22:08

Fudbaler Bormuta boluje od retkog oblika kancera

Kako je tanka granica između bajke i košmara. Njegov Bornmut vodio na tabeli Čempionšipa i trenutno je glavni kanditat za povratak u Premijer ligu, reprezentacija Velsa je zadržala šanse da se plasira na Mundijal, a Dejvidu Bruksu kao da je neko izmakao tle pod nogama. Talentovanom krilnom vezisti potvrđen je redak vid kancera limfnih čvorova.

Dovoljno da se alarmira kompletna javnost na Ostrvu, šokirana vešću koja iz korena menja pogled na život nekadašnje nade Mančester Sitija.

Izabrane vesti

Mada, Bruks deluje optimistično. Poručuje da će pobediti u najvažnijoj životnoj utakmici.

Ova poruka je prilično teška za pisanje. Dijagnostifikovan mi je Hodkinov limfom drugog stepena. Sledeće sedmice počinjem lečenje. Ovo je šok, ali su prve prognoze dobre i nadam se kako ću se brzo oporaviti od svega i vratiti fudbalu“, poručio je momak koji je ove sezone za klub sa Vitaliti stadiona odigrao devet utakmica i postigao tri gola.

Sličan problem zadesio je i Sola Bambu, koji se vratio u Midlzbro sa pozajmice Kardifu, da bi hemoterapijama uspeo da za oko četiri meseca pobedi bolest. Istom epilogu nada se 24-godišnji Bruks, pogotovo ako se ima u vidu da je kancer utvrđen u ranoj fazi.

Želim da zahvalim svima koji su uz mene i koji me podržavaju, počev od ekipe Bornmuta, preko ljudi iz reprezentacije Velsa, pa sve do lekara koji brinu o meni“, dodao je Bruks, koji je u mlađim kategorijama igrao za Šefild junajted.


tagovi

Dejvid BruksBornmutBornmaut

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara