Potvrda iz Argentine: Garsija na četiri godine, ogromno pojačanje, može i da se zaradi na njemu

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.07.20. | 09:40

Argentinci presrećni zbog dolaska zvezdinog fudbalera

Jučerašnju ekskluzivu MOZZART Sporta potvrđuju i argentinski mediji. Mateo Garsija stiže iz Crvene zvezde u Rasing u transferu teškom 2.500.000 dolara (skoro 2.200.000 evra) i potpisaće ugovor na četiri godine. Želeo je Garsiju i Olimpijakos koji je planirao da ga kupi i razigrava godinu dana u Arisu, ali kada se pojavila ponuda Rasinga, omaleni Argentinac nije mnogo razmišljao.

Možda u Crvenoj zvezdi neće mnogo žaliti za Garsijom, ali njegov povratak je u domovini odjeknuo. Lokalni mediji sa velikim optimizmom najavljuju transfer Garsije i konstatuju da je Rasing napravio sjajan posao. Iz sportskog i finansijskog ugla. Pogotovo što je u pregovorima uspeo da i da smanji cenu jer je Crvena zvezda na početku tražila 2.800.000 evra za obeštećenje. Doduše, i ova cena je odlična za Zvezdu s obzirom da Grci nisu nudili ovoliko i da je Zvezda praktično vratila uloženi novac od kupovine Garsije iako igrač nije imao dobru sezonu.

Izabrane vesti

Rasing je finansijski stabilan klub kojem ovaj transfer neće predstavljati veliko opterećenje, Garsijin transfer ne ulazi ni među 10 najvećih kupovina u istoriji kluba, ali se ipak vodilo računa o finansijskom balansu i čekala se prodaja Rikarda Senturiona. Kontroverzni Argentinac je otišao u Velez za 2.500.000 dolara i taj novac je sada uložen u dovođenje Garsije koji igra na istoj poziciji. Iako je Senturion već godinama jedno od najvećih imena argentinskog fudbala i navijači Rasinga su posebno vezani za njega jer je u klubu proveo tri mandata, u klubu su ipak odlučili da dignu ruke od nepredvidivog napadača i da ga zamene mlađim i perspektivnijim Garsijom. Navodi se i da u Rasingu očekuju da Garsiji skoči cena posle neprijatnih epizoda u Evropi i da klub na kraju zaradi na njegovoj prodaji.

Dosadašnji fudbaler Zvezde je najavljen kao kapitalno pojačanje Rasinga i najskuplje za ovo leto. Očekuju se još neki dolasci, ali ne u rangu Garsijinog transfera. On će za popularnu Akademiji biti veliko pojačanje pred nastavak sezone na jesen kada će se paralelno igrati mečevi domaćeg prvenstva i Kopa Libertadores u kojem je Rasing startovao sa dve pobede i ima visoke ambicije. Pre Garsijinog dolaska, Rasing je završio veliki posao potpisavši nove ugovore sa iskusnim napadačima Lisandrom Lopezom i Darijom Cvitanićem.


tagovi

Mateo GarsijaRasing Klub

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara