Pol Pogba (©Juventus)
Pol Pogba (©Juventus)

Povratak “ludog šampiona“ ili sitog deteta: PogBACK!

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.07.22. | 11:55

Francuski internacionalac se vratio u Juventus

Dva puta je probao na Old Trafordu. I dva puta nije uspelo. Ali one četiri godine u crno-belom dresu još se pamte u Torinu. Stara dama ga je volela kao sina. Stara dama ga je opet prihvatila. Pol Pogba se posle šest godina u u Mančester junajtedu vratio u Juventus.

Otišao je kao igrač kome se predviđalo skoro osvajanje Zlatne lopte. Vraća se kao momak u čiji kvalitet niko ne sumnja, ali u čiju posvećenost sumnjaju – ama baš svi. Svi osim Juventusa, koji ga je nagradio ugovorom do 2026. godine i platom od 8.000.000 evra po sezoni, uz još dodatna 2.000.000 u premijama.

Izabrane vesti

Možda još bitnije, jer više je para imao u Engleskoj, Juve ga je nagradio “desetkom“ čime je takođe potvrdio koliko veruje u Pogbine kvalitete.

Kada kažemo zbogom, posle divne avanture koju smo zajednu proživeli, u srcu ostane zrno nade da ćemo se videti opet, pre ili kasnije. Sa Polom je bilo baš tako“, piše u Juveovom saopštenju kojim je ozvaničen povratak „bludnog sina“.

S tim da Pol nikad nije bludničio u Torinu. Tamo je debitovao i pre 20. rođendana, ni mesec dana kasnije već je postigao prvi gol, za četiri sezone sve skupa 34 komada, uz još 32 asistencije. Od tog broja golova, 14 ih je dao udarcima van kaznenog prostora i po tome ga verovatno i najviše pamte.

Bile su to godine u kojima je Pogba postao ’ludi šampion’ i osvojio mnogo toga u crno-belom dresu“, navodi Juve i ne laže.

Jer u Torinu je Pogba za četiri sezone osvojio četiri trofeja u Seriji A, dva Kupa, dva Superkupa, igrao finale Lige šampiona 2015. kada ga je Barselona zaustavila pobedom od 3:1. Za šest godina u Junajtedu Liga kup i dva finala Lige Evrope, jednom i osvojeno, ali iznad svega: već dosadni komentari da ova generacija mančesterskog titana ne može da vrati klub na stare staze uspeha.

Pogbi je dojadilo. I te stalne kritike. I ta Liga Evrope. Pa kada je Junajted i ponudio novi ugovor Pol se nije razmišljao. On je prvak sveta sa Francuskom i u svojoj glavi jedan od najvećih fudbalera današnjice. Posle šest sezona na Old Trafordu malo je ko saglasan. Ali možda mu Juve pomogne da ih ubedi koliko zaista može.

Pol se vratio u Torino. Otišao je kao dečak. Vratio se kao muškarac i kao šampion. Ali jedna stvar se nije promenila: želja da zajedno ispišemo nove, nezaboravne stranice“, završava Juve.

Moramo da se zapitamo: da li je baš ta želja zaista i dalje tako neiskvarena? Ili se Pol zasitio i kao i mnogi drugi zaboravio da nije počeo da fudbal igra zbog para, već zbog golova i trofeja?


tagovi

Pol PogbaLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara