Markos Roho (©Reuters)
Markos Roho (©Reuters)

Povratak Markosa Roha protiv niželigaša

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.03.24. | 23:03

Boka Juniors veliki favorit protiv Sentral Nortea u 1. rundi Kupa Argentine

Kao što to obično i bude u prvoj fazi Kupa Argentine, datumi odigravanja utakmica nisu utvrđeni pre početka takmičenja, naročito za učesnike elitnog ranga. Kako su mnogi prvoligaši svoje mečeve u najmasovnijem nacionalnom turniru odigrali već krajem januara i početkom februara, noćas sa početkom od 00:30 časova po srednjoevropskom vremenu, na stadionu Madre de Sidades u Santjago del Esteru, Boka Juniors će debitovati u ovogodišnjem izdanju Kupa protiv ekipe iz federalnog ranga, Sentral Nortea. Ovo je prva faza takmičenja i po propozicijama igra se samo jedan meč na neutralnom terenu, gde uprkos svemu, bar u teoriji, Đenovljani ulaze kao jasni favoriti, iako iza sebe nemaju sjajan početak sezone.

Prvoligaš sa Bombonjere ostvario je veliku pobedu poslednji put kada je izašao na teren, kada je kod kuće savladao Rasing sa 4:2. Boka je imala ogromne poteškoće da bude svrsishodna tokom poslednjih nekoliko sezona, a ništa drugačije nije bilo ni na početku ove, 2024. godine. Iako je rezultat bio visok protiv jednog od velikana iz Aveljanede, tim je imao manje od 40% poseda lopte i sa samo devet upućenih šuteva ka golu rivala. Ipak, pozitivnim rezultatom Boka Juniors je sada šesta u svojoj grupi sa četiri pobede, četiri remija i dva poraza, uz 14 postignutih i devet primljenih golova. Ovoga puta, u obavezama u Kupu Argentine, čeka ih ekipa iz mnogo niže lige i tendencija je da tim Dijega Martineza može da napreduje u narednu rundu takmičenja bez većih poteškoća.

Izabrane vesti

Plavo-zlatni tim sprema nekoliko promena u startnih 11, ali glavna vest je da će se u tim vratiti Markos Roho, koji nije igrao zbog povrede koju zadobio u unutrašnjem delu potkolenice leve noge na zagrevanju u prijateljskom meču protiv Himnasije iz Tiro de Salte tokom predsezone. Dakle, kapiten Đenovljana će odigrati prvu zvaničnu utakmicu u sezoni, zanimljivo ponovo protiv tima iz regije Salte, i deliće odbranu sa Aronom Anselminom, mladom nadom Boke. Pored toga, Leandro Brej ponovo će se naći među stativama, uprkos činjenici da se Havijer Garsija oporavio od kontrakture koju je imao na levom potkolenici, a s obzirom na povredu prvog golmana Serhija Romera. U defanzivi Lukas Blondel će zauzeti poziciju desnog beka, dok će Lautaro Blanko delovati po levoj strani, čime će se etablirati kao starteri na tim pozicijama, a napadački dvojac će činiti dva Urugvajca, legendarni Edinson Kavani i Migel Merentijel.

Dijego Martinez neće moći da računa na one koji će biti pozvani u reprezentacije Argentine u kvalifikacijama za Svetsdko prvenstvo 2026. godine. Nikolasa Valentinija je u nacionalni tim pozvao Lionel Skaloni, dok će Kristijan Medina biti deo turneje Havijera Maskerana koji predvodi reprezentaciju Gaučosa do 23 godine. Sa druge strane, Norberto Brijasko će učiniti isto sa Jermenijom, a Luis Advinkula se pridružio timu Perua. Pored toga, Giljermo Fernandez se još nije oporavio od uganuća desnog skočnog zgloba, tako da će zajedno sa Nikolasom Figalom, koji je doživeo uganuće kolena, i Ezekjelom Sebaljosom biti van stroja zbog povreda.

01.00: (1,95) Himnasija Huhuj (3,30) Patronato (3,80)

Sentral Norte je tim koji se takmiči u saveznom rangu, tačnije u prvoj Federalnoj A ligi, a piramidalno gledano, u trećem rangu argentinskog fudbala za timove koji nisu direktno povezani sa AFA, i još nije zvanično izašao na teren u 2024. godini. Poslednji zvanični meč ova ekipa odigrala je početkom novembra prošle godine kada ih je u gostima savladao Daglas Hejg sa ubedljivih 5:0.

Od početka godine tim predvođen Alfredom Riđijom odigrao je samo dve prijateljske utakmice, jednu krajem februara i drugu prvog dana marta. Pobedili su u oba navrata, savladavši Himnasiju Huhui sa 1:0, a zatim Huventud Antonijanu sa 2:0. Ipak, ne postoji referenca za okršaj na nivou sa kojim će se suočiti protiv Boke Juniores. To je apsolutno inferioran tim sa tehničkog aspekta i nemože biti poređenja po nivou ulaganja sa timom iz nacionalne prve lige. Čak i na neutralnom terenu, kao da Sentral Norte igra u gostima, jer će tim iz La Boke imati potpunu kontrolu nad ovim mečom i verovatno će pobediti sa lakoćom.

KUP ARGENTINE - 1. RUNDA

Nedelja

00.30: Boka Juniors - Sentral Norte

Piše: Đorđe RADONJIĆ


tagovi

Kup ArgentineBoka juniorsMarkos Roho

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara