Stamenković (© Star sport)
Stamenković (© Star sport)

Povratak Saše Stamenkovića u srpski fudbal

Vreme čitanja: 2min | sub. 22.01.22. | 09:32

Bivši golman Crvene zvezde pred potpisom za Novi Pazar

Deceniju i kusur je proveo u inostranstvu – završno poglavlje u karijeri je ostavljeno za Superligu. Saša Stamenković (37) se vraća u srpski fudbal, pošto je pred potpisom za Novi Pazar.

Ekipa trenera Dragana Radojičića u petak je stigla u Antaliju, gde će sprovesti centralni deo priprema za nastavak sezone u kojoj je primarni cilj opstanak, a uskoro bi trebalo da bude jača za proverenog golmana. Prema saznanjima Sportskog žurnala, nekadašnji čuvar mreže Crvene zvezde uskoro bi trebalo da pojača tim koji je jesenas imao niz defanzivih problema i poroznu odbranu, o čemu svedoči podatak da je matirana 36 puta. Više golova u 21 kolu primili su samo Kolubara (44), Metalac i Radnički 1923 (po 41).

Izabrane vesti

Stamenković je tokom seniorske karijere branio baš za Kragujevčane, Napredak, afirmisao se u Crvenoj zvezdi (tri sezone), da bi se potom otisnuo na istok. Proveo je četiri godine u Nefčiju iz Bakua, zatim dve u kazahstanskom Okzetpesu, pa se vratio u Azerbejdžan i još četiri sezone proveo među stativama Sabaha. Krajem kalendarske godine istekla mu je saradnja sa bivšim poslodavcima, što znači da bi na Gradski stadion u Novom Pazaru stigao kao slobodan agent.

Od ostalih vesti iz superligaškog fudbala vredi napomenuti da je štoper Kolubare Đorđe Đurić dogovorio saradnju sa Akžaikom (Kazahstan), Napredak je jači za špica Miloša Džugurdića (ranije član Spartaka, BSK-a i Voždovca), kao i da Todor Todorovski neće pojačati Voždovac, iako je bio „viđen“ kao novi član Zmajeva.


tagovi

Saša StamenkovićZimski prelazni rok 2022Novi PazarFK Novi Pazar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara