Filip Đuričić (©Reuters)
Filip Đuričić (©Reuters)

Povratak Đuričića u startnu postavu posle skoro tri meseca

Vreme čitanja: 2min | ned. 31.03.24. | 15:27

Vezista Panatinaikosa se konačno oporavio od povrede i očekuje se da predvodi Zelene protiv PAOK-a (nedelja, 17) u plej-ofu grčkog šampionata

Bio je Filip Đuričić standardan prvotimac u Panatinaikosu u prvom delu sezone, ali zbog učestalih povreda dugo ga nismo videli na terenu. Izgubio je u međuvremenu iskusni fudbaler i svoje mesto na spisku reprezentacije Srbije, pa je sada na njemu da partijama u finišu grčkog šampionata proba ponovo da privuče pažnju selektora Dragana Stojkovića.

Dobra vest je da se tokom reprezentativne pauze Đuričić potpuno vratio u formu. Grčki portal Sport 24 ga čak najavljuje u startnoj postavi ove nedelje od 17 časova, u veoma važnoj utakmici sa PAOK-om u 28. kolu Superlige.

Izabrane vesti

Poslednji put u prvenstvu je Đuričić bio starter protiv Panetolikosa 7. januara. Tada je odigrao svih 90 minuta, u pobedi od 2:1 je upisao i jednu asistenciju. Od tada je Panatinaikos odigrao 10 utakmica, a 32-godišnji Obrenovčanin je na samo tri ušao sa klupe – dve krajem januara i u prošlom kolu, sedam minuta protiv Olimpijakosa.

U Superligi Grčke trenutno je borba za titulu veoma neizvesna. Aktuelni šampion i lider AEK iz Atine ima samo 62 pet poena, pet bodova više od četvrtoplasiranog Olimpijakosa. Panatinaikos je treći sa 59 bodova, jednim manje od PAOK-a.


17.00: (2,40) Panatinaikos (3,35) PAOK (2,95)


Tek je odigrano jedno kolo plej-ofa, još ih je devet preostalo. Sva četiri konkurenta će se međusobno sastati još mnogo puta, svako kolo će doneti barem po jedan derbi i zato je teško predvideti ko je najbliži tituli.

Panatinaikos i PAOK su se sastali već četiri puta ove sezone. U prvenstvu su odigrali 2:2 u oktobru u Atini, dok su crno-beli slavili u januaru u Solunu sa 2:1. Odmerili su potom dvaput snagu i u Kupu Grčke u februaru, u Solunu je bilo 1:0 za Panatinaikos, a u Atini 2:1 za PAOK. Zbog toga su penali odlučivali o putniku u finale, Zeleni su bili bolji, pa će 18. maja da igraju za trofej protiv Arisa.

Očekuje se da Andrija Živković bude starter za PAOK, dok je prema nekim prognozama grčkih novinara veća šansa da se Filip Mladenović ovog puta nađe na klupi Panatinaikosa.

Od 19.30 časova sastaće se i druga dva rivala za titulu, AEK će da ugosti Olimpijakos. Crveno-beli nisu savladali aktuelnog šampiona na poslednja četiri susreta, u dva ovosezonska na terenu AEK-a su odigrali 1:1, dok je u januaru na stadionu „Jorgos Karaiskakis“ bilo 2:1 za žuto-crne. Mijata Gaćinovića zbog povrede nećemo gledati na terenu u dresu AEK-a.


------------

MOZZART TE VODI NA... NA ENFILD, SAN SIRO, VESTFALEN... STADION ILI DVORANU KOJE ODABEREŠ!

------------


GRČKA 1 (PLEJ-OF) – 28. KOLO

Nedelja

17.00: (2,40) Panatinaikos (3,35) PAOK (2,95)

19.30: (2,10) AEK Atine (3,40) Olimpijakos (3,60)

19.30: (1,42) Aris (4,50) PAS Lamija (7,75)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Grčka 1Filip ĐuričićPanatinaikosFilip MladenovićAndrija ŽivkovićPAOK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara