Leroj Sane (Reuters)
Leroj Sane (Reuters)

Povrede se nižu, još dva zvučna imena pod znakom pitanja za Mundijal u Kataru

Vreme čitanja: 2min | pon. 17.10.22. | 12:06

U problemu su Nemci i Portugalci

Kako se Mundijal u Kataru bliži, tako sa svakom novom utakmicom u klupskom fudbalu raste rizik od povreda zbog kojih igrači mogu da popuste najveću smotru svetskog fudbala.

Sada i lakše povrede znače da igrači nemaju dovoljno vremena da se oporave i stave na raspolaganje selektorima koji konačne spiskove putnika moraju da dostave do 14. novembra.

Izabrane vesti

Za sada je sigurno da će Katar zbog težih povreda propustiti Francuzi Ngolo Kante i Bubakar Kamara, Englez Ris Džejms, Holanđani Žoržinjo Vajnaldum i Bruno Martins Indi, Meksikanac Hesus Korona, Brazilac Giljerme Arana, Portugalac Pedro Neto, Nemac Florijan Virc, Srbin Uroš Spajić, Senegalac Buna Sar

Još nije zvanično potvrđeno ali su mnogo veće šanse da neće moći da igraju, nego da hoće: Argentinac Paulo Dibala, Brazilac Rišarlison, Englezi Kajl Voker i Kalvin Filips, Francuz Pol Pogba, Urugvajac Ronald Arauho, Španac Markos Ljorente…

A od juče su još dva imena na listi povređenih igrača koji će voditi trku sa vremenom da se oporave na vreme kako bi se našli na spisku selektora za Svetsko prvenstvo.

Zabrinjavajuća vest je jutros stigla za navijače reprezentacije Nemačke pošto se povredio u ovom trenutku njihov najbolji fudbaler. Leroj Sane je sinoćnju Bajernovu goleadu protiv Frajburga platio povredom. Zamenjen je u 75. minutu, a dalji pregledi su pokazali da je pokidao mišićno vlakno u levoj butini. Najbolje procene su da će odsustvovati tri nedelje ali postoji bojazan da će pauza biti i duža. Sane ove sezone igra u životnoj formi i postigao je 10 golova uz pet asistencija na 15 mečeva za Bajern.

Loše vesti sa derbija između Liverpula i Mančester Sitija su stigle u Portugaliju. Povredio se napadač Diogo Žota i poslednje informacije govore da je pod ozbiljnim znakom za pitanja za Katar. Iako je Jirgen Klop posle meča rekao da povreda lista lakše prirode, ispostavilo se da to i nije baš tako i da će Portugalac odsustvovati nekoliko nedelja sa terena.

Reprezentacija Srbije za sada nema ozbiljnijih briga. Aleksandar Mitrović se oporavio od lakše povrede skočnog zgloba i u poslednjem kolu zauzeo mesto u startnoj postavi Fulama. Verderov štoper Miloš Veljković ima upalu teteive i iz predostrožnosti će propuustiti kup meč protiv Paderborna u sredu ali bi za vikend opet trebalo da bude u timu Zelenih.


tagovi

Leroj SaneDiogo ŽotaKatar2022

Obaveštavaj me

Liverpul
Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara