Loik Peran (©Twitter AS Saint-Étienne)
Loik Peran (©Twitter AS Saint-Étienne)

Povredio Mbapea i otišao u penziju

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.07.20. | 19:46

Proveo je 17 godina u Sent Etjenu

Pre sedam dana Loik Peran našao se u fokusu kada je u finalu kupa Francuske oštro startovao i povredio Kilijana Mbapea, onemogućivši ga da igra četvrtfinale Lige šampiona protiv Atalante. Nedelju dana kasnije pažnja javnosti je ponovo usmerena na čoveka koji je čitavu karijeru proveo u Sent Etjenu – razlog je to što je odlučio da kaže zbogom profesionalnom fudbalu.

Izabrane vesti

“Iako sam se nadao da će kraj biti drugačiji, ponosan sam na svoje putovanje koje je trajalo 17 godina. Bilo je uspona i padova, ali u svakom od njih davao sam maksimum. Okrenuta je nova stranica, ali moja priča sa Sent Etjenom još uvek nije gotova”, deo je oproštajne poruke 34-godišnjeg centrlnog defanzivca koji je nagovestio, da će se fudbalska karijera nastaviti, ali u nekom drugom obliku.

Kada je imao 12 godina, lokalni momak rođen prvi put se pojavi u trening centru ekipe sa stadiona "Žofri Gišar". Nakon šest godina u mlađim kategorijama, konačno je debitovao 2003. godine i od tada do danas zabeležio je 470 nastupa i postigao 30 golova. Sa Zelenima je osvojio Liga kup 2013. godine, a šansa da se ispunjena karijera okonča još jednim peharom propuštena je u finalu kupa Francuske pre sedam dana. Peran je zaradio crveni karton nakon pola sata igre zbog pomenutog starta nad Mbapeom. Iako je realno nazivati Francuskog defanzivca tragičarom, navijači i klub ga neće pamtiti u tom maniru što se vidi i kroz oproštajne poruke na društvenim mrežama.


 


tagovi

Loik Peran

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara