©ManCity
©ManCity

Pozadina Bernardovog ostanka u Sitiju: Odbio skoro 90.000.000 evra godišnje iz Arabije, može da ide po “bagatelnoj“ ceni

Vreme čitanja: 2min | čet. 24.08.23. | 13:55

Portugalac posle višemesečne sage odlučio da ostane u Mančesteru, ali po svemu sudeći neće još dugo

Ilkaj Gundogan i Rijad Marez već su bili otišli i Mančester Siti nije smeo da dozvoli još jedan ogroman gubitak, jer se ionako već muči da na tržištu pronađe zamene pomenutoj dvojici. I zato je Bernardo Silva morao da ostane! Ruka ruci, visoko podignut dres, razvučen osmeh preko čitavog lica i jedan klik na fotoaparatu da ovekoveči možda i najbitniji Sitijev posao ovog leta – produžetak ugovora sa portugalskim vezistom.

Međutim, iza samog potpisa krije se mnogo više. Od toga kakvu je ponudu Bernardo Silva odbio zarad ostanka na Etihadu do beneficija kakve je izboksovao da bi ga kad dođe vreme napustio. U danu kada veći deo fudbalskog sveta osuđuje mladog Gabrija Vejgu što je u 22. godini odlučio da krene put Saudijske Arabije, sa Ostrva je stigao je i jedan od retkih pozitivnih primera vezanih za ponude koje se ne odbijaju pristigle sa Bliskog istoka.

Izabrane vesti

Jedna takva, prema poslednjim informacijama Atletika, vredna blizu 90.000.000 evra godišnje (konkretno od Al Hilala) završila je i na adresi 29-godišnjeg veziste. Ovog leta postao je prvak Evrope sa Sitijem, po peti put osvojio je Premijer ligu, kompletirao sezonu iz snova osvajanjem FA kupa... Ipak, izgleda da se nije zasitio igranja fudbala na najvišem nivou i svakodnevnog pritiska koji isti sa sobom nosi, jer kako dalje navodi Atletik, Portugalac je basnoslovnu ponudu i odbio.

Možda i zbog toga što još nije ostvario san, da jednom zaigra za Barselonu. Tri leta se već nada, ali uzalud. Svaki pokušaj katalonskog kluba da ga dovede na Nou Kamp je propao, ponajviše zbog problema sa finansijskim fer-plejom. Pride je i Pari Sen Žermen pre godinu dana slao ponudu na Etihad, očekivalo se da se javi i ovog leta, a kako nije, bilo je jasno da će ostati u Sitiju. I zato - novi ugovor, da šampion Evrope ne mora da "lomi glavu" još neko vreme.

Ali, to ne znači da će Silva doveka živeti u kišnom Mančesteru, uželeo se životnog stila sličnog onom u kojem je odrastao u Portugaliji. Jer je prethodni ugovor, koji je važio do leta 2025. godine, produžio na još godinu dana, i pride, kako tvrdi španski Relevo, izboksovao otkupnu klauzulu u iznosu od 60.000.000 evra. U današnje vreme, kada Siti nudi približno istu sumu za Mateusa Nunesa i Vulverhempton je odbija, rekli bismo – bagatelna cena. Za igrača koji je dokazan na najvišem nivou. I po svemu sudeći će ostati na njemu u narednim godinama. Biće vremena i za tu Saudijsku Arabiju.


tagovi

Bernardo SilvaMančester Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara