Pozitivne vibracije: Partizan tako mora da igra – gol, dve stative, brdo šansi i novi Suma (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | ned. 21.07.19. | 19:54

Golom Zorana Tošića crno-beli savladali Inđiju, iako su meč završili sa desetoricom zbog isključenja Ivanovića

Ohrabrujuće. Bude li cele sezone kao ovog popodneva u Inđiji, imaće čemu Grobari da se nadaju. Za razliku od nekih ne tako davnih vremena, kad se u duelima sa novajlijama u ligi ili ekipama osrednjeg kvaliteta mučio, Partizan je protiv Inđije ponudio navijačima dovoljno argumenata da veruju u ovaj tim, iako njegova rekonstrucija nije ni izbliza završena. Crno-beli su slavili na otvaranju prvenstva daleko uverljivije nego što rezultat kazuje i nagovestili da u dobrom raspoloženju dolaze u Vels, gde u četvrtak počinje borba na drugom frontu – 1:0.

Ovaj prvi otvoren je uz salve aplauza sa tribina Gradskog stadiona, za sve što su momci Sava Miloševića pokazali. A pokazali su daleko više nego u velikom broju utkamica minule sezone. Samo za prvih 90 minuta stvorili su toliko prilika da se čini da bi u nastavku takmičenja mogli da gledamo daleko opasniji, smisleniji, organizovaniji Parni valjak. Još ako u međuvremenu, do kraja prelanzog roka, uprava šefu struke ispuni želje i dovede dva, tri pojačanja, ova ekipa bi, bar na osnovu viđenog u prvom kolu Superlige, mogla da ima lepu pespektivu.

Izabrane vesti

Za trijumf u vojvođanskoj ravnici postarao se Zoran Tošić, započevši i dovršivši akciju tokom koje je kombinovao sa danas izuzetno rasploženim Sejdubom Sumom. Taj Bambijev pogodak iz 27. minuta došao je kao nagrada za bolju, kvalitetniju, organizovaniju igru tima iz Humske, i pre i posle toga umešan da ređa prilike pred Milivojem Prekovićem i jedina je dilema bila da li će i kad osigurati premijerna tri boda.

Osim pogotka, Tošić je u prvom poluvremenu bio možda i ponajbolji Partizanov fudbaler, još dve šanse je imao bivši reprezentativac, jednom je tukao u stativu, drugi put mu je golman odbranio, a kakva je razlika u kvalitetu ekipa pokazuje i broj šansi u kojima su se našli njegovi saigrači. Okvir gola pogodio je danas agilini Đorđe Ivanović, i njemu je čuvar mreže Inđije ukrotio dva udarca pre nego što je isključen zbog dva žuta kartona, promašio je Umar Sadik zicer sa pet metara i delovalo je da crno-beli maltene iz svake akcije mogu da stvore šansu, pa su stigli i da se zabavljaju. Posebno se to odnosi na Nigerijca Sadika, sposobnog da zabavi publiku atraktivnim potezima, zapreti sa distance, ali i da se, pri rezultatu 0:0, obruka promašajem sa pet metara. No, sveukupan utisak novajlije iz Rome je više nego povoljan, posebno što je ubacivanjem sa krila mučio odbranu povratnika u elitni rang.

Miloševića i sve u Partizanu, osim osvajanja tri boda i modela igre, dovoljnog za sijaset šansi, posebno može da raduje učinak Sejdube Sume. Sve ono što je radio na pripremama Gvinejac je ponovio u prvom kolu, sve vreme je bio opasan, nudio se, tražio loptu, upisao je asistenciju, pokrenuo veliki broj napada i nastavi li ovako, možda crno-beli konačno izvuku nešto od omalenog veziste, posle dve godine čekanja. Uz vrlo dobar tandem Zdjelar-Šćekić , Partizan je lako kontrolisao dešavanja na terenu, ulazio u šanse, mogli su i Miletić i Šćekić glavom da poentiraju, međutim, i bez tog drugog gola, ostaje utisak da je ovo model po ukusu navijača, pravi primer kako bi tim iz Humske 1 trebalo da igra.

gallery

Protiv tako raspoloženog rivala Inđija nije mogla ni makac. Skoro da je bila bezopasna. Bar u većem delu susreta. Pokušavao je tim Srđana Blagojevića u uvodu utakmice pasom da izigra goste, držala se principa igre „do noge“, gledala da stilom kojim je izborila plasman u elitni rang ostane konkurentna, ali nije mogla. Tek povremeno pokazivala je sposobnost da zapreti u završnoj trećini terena. U uvodu meča sa 20-ak metara pucoa je Dimitrov, u drugom delu rezervista Banjac, oprobao se i Bastajić, međutim, niko od zeleno-belih nije bio ni blizu da ugrozi Vladimira Stojkovića. Inđija je pretrpela i četvrti poraz u međusobnim susretima od Partizana.

Pred oko 4.000 gledalaca, meč je dvaput prekidan zbog transparenta Grobara. Već u uvodu utakmice jedna fakcija navijača crno-belih skinula je drugoj parolu, da bi početkom drugog zbog vređanja predsednika FSS, Slaviše Kokeze i poruke „poslednja opomena Zvezdinim sudijama“, arbitar Srđan Jovanović na sedam minuta zaustavio igru.

SUPERLIGA SRBIJE, PRVO KOLO

INĐIJA – PARTIZAN 0:1 (0:1)

/Tošić 27/

Inđija
Gradski stadion
Gledalaca: oko 4.000
Sudija: Srđan Jovanović
Žuti karton: Janjić (Inđija), Ivanović (Partizan)
Crveni karton: Đorđe Ivanović (Partizan) u 78. minutu

INĐIJA: Preković - Anđelković, Rogač, Bjeličić, Ilić – N. Vidić, M. Janjić (od 72. Banjac), Dimitrov - Tomić, V. Janjić (od 81. Dimitrijević), Bastajić. Trener: Srđan Blagojević.

PARTIZAN: Stojković - N.R. Miletić, Ostojić, S. Pavlović, Urošević - Zdjelar, Šćekić – Tošić (od 90+6. F. Stevanović), Suma (od 83. Smiljanić), Ivanović - Sadik (od 72. Ožegović). Trener: Savo Milošević.

SUPERLIGA - 1. KOLO

Petak
Voždovac - TSK 1:2 (0:0)
/Stojčev 70 - Tomanović 55, Silađi 75/

Subota
Spartak - Rad 2:1 (0:1)
/Obradović 66, Vidaković 80 - Trifunović 45+3pen/

Crvena zvezda – Javor Matis 2:0 (2:0)
/Jovičić 28, Ben 43p/

Čukarički – Napredak 1:0 (1:0)
/Stojanović 42/

Mladost Lučani – Radnik  2:1 (0:1)
/Pavlović 71, Radivojević 86 - Danoski 16/

Vojvodina – Mačva  3:1 (0:0)
/Matić 50, 51, Gemović 93 – Stevanović 79/

Nedelja

Inđija – Partizan 0:1 (0:1)
/Tošić 27/

Radnički Niš - Proleter NS 3:0 (2:0)
/Noma 11, Mihajović 24, Batrović 77/

FOTO: Star sport


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara