Serhio Regilon (©Reuters)
Serhio Regilon (©Reuters)

Poziv iz Mančestera menja sve: Regilonu se nudi mesto startera, Real traži povratnu klauzulu

Vreme čitanja: 3min | čet. 03.09.20. | 10:30

Sevilja ne odustaje

Šanse da se vrati na mesto uspeha opadaju iz dana u dan, baš kao što je gotovo neizvodljivo da Serhio Regilon bude u konkurenciji Zinedina Zidana za prvim tim madridskog Reala u nadolazećoj sezoni. Zato bi poziv iz Mančestera mogao potpuno da promeni Regilonovu percepciju i planove za budućnost.

Regilon je posle sezone u kojoj je imao jednu od ključnih uloga u Seviljinom osvajanju šestog pehara Lige Evrope dospeo u centar pažnje najvećih evropskih klubova, a poslednji u nizu koji je pokazao veliko interesovanje za španskog reprezentativca je Mančester junajted.

Izabrane vesti

Junajted je posle završenog transfera Donija van de Beka za oko 45.000.000 evra, spreman da završi još jedan bitan posao po ukusu Olea Gunara Solskjera. Nisu u pitanju Džejdon Sančo, ni Džek Griliš, već upravo Regilon. Madridski AS piše da Junajted Regilonu praktično nudi mesto startera, pošto bi mu konkurencija bili Luk Šo i klupsko dete Brendon Vilijams. Nije Solskjer zadovoljan onim što se dešava na levom defanzivnom boku, prvenstveno jer je Šo često kuburio sa formom i bio u problemu da održi takmičarsku kondiciju, dok Vilijams još nije dovoljno spreman da iznese veliki teret na svojim leđima, uprkos tome što mu je Solskjer često ukazivao poverenje u prošloj sezoni.

Međutim, Regilon je na Old Trafordu viđen kao idealno rešenje i zbog toga će Junajted krenuti u akciju za njegovo dovođenje. S tim što se odmah nazire veliki problem u pregovorima. Naime, dok bi bio spreman da proda Regilona za sumu između 25.000.000 i 30.000.000 evra, Real istovremeno traži da u dogovor s Junajtedom bude ubačena povratna klauzula po fiksnoj ceni, po modelu koji je Kraljevski klub imao kada je slao Alvara Moratu u Juventus svojevremeno.

Regilon u ovom trenutku nije u Zidanovim planovima jer prednost na levom boku imaju Marselo i Ferlan Mendi, ali svestan je i francuski trener da Brazilac neće moći još dugo da nosi tu poziciju na svojim leđima i da Blankosi moraju da imaju spremno rešenje za budućnost. A to je upravo Regilon, po Zidanovom mišljenju.

Regilon je u poslednjih godinu dana ostvario drastičan napredak u igri i postao jedan od najvažnijih igrača Sevilje, što nije promaklo ni Realovom sportskom sektoru. Zbog toga se očekuje da u meću Lige nacija protiv Nemačke bude starter i upiše debitantski nastup u dresu Crvene furije, kome je Đulen Lopetegi očigledno pronašao žicu.

Ipak, Real je u nemogućoj poziciji jer ne može da ima tri leva beka vrhunskog kvaliteta u svojim redovima, niti da svima garantuje minutažu, što Real dovodi u situaciju da mora Regilona da pošalje na drugu adresu. Istovremeno je prvaku Španije potreban novac za popunjavanje finansijskih rupa u kasi...

Sevilja bi za Real bila idealno rešenje, međutim osvajač Lige Evrope nudi samo novu pozajmicu, jer klub nema para da plati traženo obeštećenje.

Regilon se jedno vreme povezivao sa Čelsijem, ali je klub sa Stamford Bridža na kraju izabrao Bena Čilvela. Takođe je u igri bio i Napoli.



tagovi

Serhio RegilonLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara