Poznati su svi učesnici baraža! Portugalci, Škoti, Italijani, Rusi, Šveđani i Vels među nosiocima

Vreme čitanja: 1min | uto. 16.11.21. | 22:32

Poljaci skliznuli među nenosioce

Završena je grupna faza evropskih kvalifikacija za Mundijal, poznato je kojih 10 ekipa ide direktno u Katar, ali i kojih 12 će u baraž koji donosi još tri mundijalske vize. U plej-of ide deset drugoplasiranih ekipa iz grupa, plus još dve reprezentacije koje su imale najbolji rezultat u Ligi nacija od svih onih koji nisu bili među prve dve u kvalifikacionim grupama. To su Austrija i Češka.

Podsetimo, baraž će se igrati po sistemu tri polufinalna kostura. Prvo idu polufinala na jedan meč, a onda i finale takođe na jedan dobijeni susret. Tri pobednika tih „miniturnira“ idu u Katar.

Izabrane vesti

Svaki od tri „miniturnira“ će imati po dva nosioca i dva nenosioca. Nosioci ne mogu da se sastanu u polufinalima, ali mogu u eventualnim finalima. Njihov status je određen na osnovu broja osvojenih bodova u grupnoj fazi. S tim što dva tima iz Lige nacija nikako nisu mogli da budu nosioci.

Kada se podvuče crta, pred žreb za baraž, situacija izgleda ovako:

-------------------------

NOSIOCI: Portugalija, Škotska, Italija, Rusija, Švedska, Vels.

NENOSIOCI: Poljska, Turska, Makedonija, Ukrajina, Austrija, Češka.

-------------------------

Svaki od nosilaca biće domaćin tog jednog meča u polufinalu, dok će se domaćin finala odlučivati žrebom. To znači da Portugal i Italija, na primer, ne mogu da se sastanu u polufinalima već mogu samo da idu na nekog od nenosilaca, ali sudbina može da ih spoji u finalu jednog od tri kostura.

Žreb za plej-of je na programu 26. novmebra.

 

  


tagovi

Kvalifikacije za Mundijal 2022Kvalifikacije za SP 2022.Katar2022fudbalska reprezentacija Italijereprezentacija Portugala

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara