Matis Tel u dresu Francuske (©AFP)
Matis Tel u dresu Francuske (©AFP)

Poznato zbog čega je Bajern platio 40.000.000 za Renovog tinejdžera

Vreme čitanja: 2min | sub. 23.07.22. | 18:44

Francuzi pišu da su Bavarci konačno ispunili uslove kluba iz Bretanje oko obeštećenja za 17-godišnjeg Matisa Tela

Nedeljama su trajali pregovori, nekoliko puta odbijene su ponude Bajerna, ali na 40.000.000 evra (s uračunatim bonusima), Ren je rekao "DA". Matis Tel seli se u Minhen, piše francuski Fut Merkato.

Jedan od najtalentovanijih napadača Evrope, 17-godišnjak iz pariskog predgrađa Sarsel, novi je fudbaler nemačkog šampiona, koji ga je posle dugog praćenja i skautiranja konačno angažovao. Konačna cifra za obeštećenje daleko je veća od prve ponuđene (17.000.000 plus bonusi), ali morali su Bavarci dobro da odreše kesu kako bi dobili perspektivnog tinejdžera.

Izabrane vesti

Interesovali su se za mladog napadača i klubovi sa Ostrva, međutim, od kada je Velika Britanija izašla iz Evropske unije, tamošnji klubovi ne mogu da dovode igrače pre nego što postanu punoletni. Upravo taj problem s dobijanjem radne vize iskoristio je Bajern da prvi stigne do Telovog potpisa. Skupo ga je koštalo, ali veruju u Nemačkoj da će im se isplatiti.

Od 2015. godine ovaj momak nalazi se na radaru Bajern Minhena, a poslednja potvrda da je reč o vanserijskom talentu bilo je nedavno Evropsko prvenstvo za kadete u Izraelu, gde je Matis Tel bio treći strelac turnira i jedan od najboljih igrača mladih Trikolora, koji su ubedljivim izdanjima osvojili titulu.

U profesionalnoj konkurenciji dosad je sakupio deset nastupa, od kojih je sedam bilo u Ligi 1. dva u Ligi konferencije i jedan u Kupu Francuske.

Pomenuti Fut Merkato piše da je mladi fudbaler u petak napustio ekipu Rena i uskoro se očekuje u Minhenu. Po ranijim informacijama, Bajern mu je obećao 15 nastupa za prvi tim već u prvoj sezoni.


tagovi

Letnji prelazni rok 2022Matis TelBajern Minhen

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara