Najveći transfer u istoriji evropske košarke? Pau Gasol zagolicao maštu navijača...

Vreme čitanja: 3min | pon. 06.04.20. | 09:06

Legendarni Španac ne isključuje povratak u Evropu

Barselona je letos izazvala košarkaški zemljotres transferom Nikole Mirotića iz NBA koji je postao najplaćeniji igrač košarkaš Evrope, a narednog leta bi mogla da realizuje još veću transfer bombu.

Najbolji španski košarkaš svih vremena Pau Gasol je najavio da razmišlja o povratku u Barselonu iz koje je otišao u NBA pre 19 godina. Legendarni Španac je dao intervju za američki ESPN u kojem nije isključio mogućnost povratka u Barselonu.
„To je atraktivna i interesantna ideja. Još otkako sam iz Barselone otišao u Memfis, uvek sam razmišljao o tome. Ali što sam duže ostajao da igram u NBA, to mi je ta ideja izgledala sve teže ostvariva. Moj brat Mark je nedavno pričao o želji da karijeru završi u Đironi i razumem ga. Ona mu znači ono što meni znači Barselona. Videćemo, možda ću uspeti, a možda ne... Ima rezona da se vratim, ali isto tako i da nastavim karijeru u najboljoj ligi sa najboljim igračima“, rekao je stariji od braće Gasol.

Izabrane vesti

Čuveni centar je bez kluba od jesenas kada je raskinuo ugovor sa Portlandom kako bi se potpuno oporavio od povrede stopala koja ga muči poslednjih godina. Zbog nje nije odigrao nijedan meč za Blejzerse u čiji tabor je došao letos. Pre toga je bio član Milvokija za koji je odirgao samo tri meča. Takođe, zbog povrede stopala. Zato je rešio ove sezone da ne igra i da se temeljno oporavlja.
„Sve je i dalje u vazduhu. Medicinske ustanove su sada teško pristupčane zbog korona virusa, tako da ne znam pravo stanje mog stopala. Sve se odlaže i idemo dan po dan. Pratim dnevni program koji sam dobio i pirpemam se da otkrijem u kakvom sam stanju“.

S obzirom na njegovu istoriju sa povredama i činjenicu da u julu puni 40 godina, povratak u Evropu deluje realnije nego ostanak u NBA ligi. Pogotovo što se Gasol nada učešće na Olimpijskim igrama u Tokiju leta 2021. godine. Selektor Serđo Skariolo je nedavno rekao da je za Gasola dobro što su Igre pomerene za godinu dana jer će dobiti više vremena za oporavak. Skariolo je tada naglasio da je Gasolu potreban klub u kojem bi se tokom sledeće sezone spremio i vratio u formu za Tokio.

Olimpijsko zlato je jedina medalja koju Pau Gasol nije osvojio u karijeri i nada se da bi mogao da dođe do njega na kraju karijere. A povratak u Barselonu bi mogao da mu pomogne u ostvarenju tog cilja. On je ponikao u Barsi sa kojom je za tri sezone osvojio samo Kup kralja, pa bi kao motiv za povratak imao i osvajanje trofeja Evrolige koji mu nedostaje na klupskom planu. Iz Barse je otišao u Memfis 2001. godine i krenula je velika NBA karijera. Posle sedam sezona u taboru Grizilija, prešao je u Los Anđeles Lejkerse sa kojima je za šest sezona osvojio dva šampionska prstena, da bi ga put dalje vodio u Čikago, San Antonio, Milvoki i na kraju Portland...

Ili će kraj ipak biti tamo gde je sve počelo? Bio bi to najzvučniji transfer u istoriji evropske koašrke.

(FOTO: Reuters)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara