Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prandeli: Batistuta u Firenci? Kako bi samo motivisao igrače

Vreme čitanja: 2min | uto. 10.11.20. | 15:41

Italijan odmah sa predstavljanja raspalio maštu navijača

Mala ili velika revolucija u Fjorentini? Tek što su se Viola i Čezare Prandeli ponovo ujedinili, italijanski stručnjak zagolicao je maštu navijačima. Ma šta zagolicao, raspalio… Nikada, nije doneo trofej na Artemio Franki (mandat od 2005-2010), pamte ga kao statistički najproduktivnijeg stučnjaka kluba u Seriji A (190 utakmica i 96 pobeda), ali ako za vreme drugog mandata bude doveo Gabrijela Batistutu u klub, biće drugi najobožavaniji čovek u Firenci. Posle Batigola, logično.

Razgovaraću sa Batistutom kasnije, on je neko ko može ozbiljno da doprinese ovom klubu. Zamislite samo koliko bi igrače stimulisalo da sa njima radi jedna takva legenda. U ovom trenutku to nije moguće, ali u budućnosti ćemo razgovarati o njegovom povratku“, rekao je Prandeli posle predstavljanja na dobro mu poznatom stadionu.

Izabrane vesti

Međutim, teško da su tifozi čije srce kuca ljubičasto čuli bilo šta posle onoga da će igrače motivisati da rade sa legendarnim napadačem.

Tema dana u prestonici renesanse prestao je da bude Čezare Prandeli onog momenta kada je izgovorio prezime Batistuta. Jer Fjorentina nema veće božanstvo. Najbolji strelac Viole svih vremena sa 205 pogodaka. Ne mora da brine za rekord. Stoji tu od 2000. i niko ga neće taknuti godinama, možda i decenijama. Pre šest godina, 2014. ušao je u klupsku dvoranu slavnih, a prisutnima se obratio rečima: “Od trenutka kada sam došao u Fjorentinu, cilj mi je bio da postanem deo klupske istorije. Danas mogu da kažem da sam uspeo.“

Da se vratimo u realnost i sadašnji trenutak u ekipi. Prvi čovek kluba Roko Komiso veruje da Prandeli na raspolaganju ima dobar tim. Prandeli veruje da iz nekih igrača tek treba da izvuče najbolje. Bio je spreman i na šalu.

Prvo što ću uraditi kad vidim Riberija, pitaću ga da li se seća one krađe u Ligi šampiona 2010. kada je igrao za Bajern. Igra sa četvoricom pozadi? Ekipa mora da bude pripremljena na sve sisteme. Tehnički, ovo je vrlo snažan tim, ali nedostaje malo takmičarskog žara. Često upravo najboljim tehničarima manjka agresivnosti i bržeg kretanja. Riberi je neverovatan igrač šampionskog pedigrea, ali ekipa ne sme da se oslanja isključivo na njega“, objasnio je 63-godišnji trener.

U svakom slučaju Fjorentini verovatno predstoje bolji dani nego sa Đuzepeom Jakinijem. Očekuje se rezultatski napredak jer sa osam bodova, koliko ekipa ima posle sedam rundi, ne može mnogo gore. Navijačima ostaje da se nadaju da će brzo krenuti uspon ka pristojnijim pozicijama, a za to vreme sanjaće Batigola kao nekad, u Firenci.



tagovi

Ćezare PrandeliGabrijel BatistutaFjorentina

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara