Pravda je zadovoljena: Odbačenog Rominog sina obasjalo sunce u Gradu svetlosti

Vreme čitanja: 2min | pet. 11.09.20. | 18:55

Pozajmica 1.000.000 evra, opcija oktupa na kraju sezone za još 9.000.000

Roma je proteklih nekoliko godina pod vođstvom omraženog predsednika Džejmsa Palote bila klub velikih nepravdi. Sada već bivša garnitura ostaće upamćena po tome što je tri kapitena Vučice, mimo njihove volje, oterala iz kluba, što je tokom istorije bilo nezamislivo. Prvo je u penziju bukvalno oteran Frančesko Toti, potom je Danijeleu de Rosiju saopšteno da neće dobiti novi ugovor, a onda je precrtan i treći sin Rima, Alesandro Florenci.

Odani Romin vojnik prošlu polusezonu je proveo na pozajmici u Valensiji, a danas ga je obasjalo sunce u Gradu svetlosti. Možemo reći i da je pravda zadovoljena, Alesandro Florenci je novi igrač Pari Sen Žermena!

Izabrane vesti

Romin univerzalac, koji podjednako dobro može da igra i na desnom krilu i na desnom beku, narednu sezonu će provesti na pozajmici u redovima Svetaca. PSŽ će pozajmicu platiti 1.000.000 evra, a na kraju sezone će biti priliku da ga otkupi za još 9.000.000.

"Zaista sam ponosan i srećan što sam postao igrač Pari Sen Žermena. U pitanju je jedan od glavnih klubova u Evropi danas, što je potvrđeno plasmanom u finale Lige šampiona. Želim da dam sve od sebe za Pari Sen Žermen i navijače. Pred nama su izvanredni izazovi ove sezone i sadovoljstvo je suočiti se sa njima zajedno sa svojim saigračima, koji su među najboljim igračima na svetu", rekao je Florenci.

Ovaj odlični fudbaler je uspeo da sakupi 36 utakmica za državni tim. Rođen je u Rimu i odrastao u Rominoj akademiji. Ima ogromnu želju da se nađe na Evropskop prvenstvu i nada se da će uspeti da se izbori za svoje mesto u timu Tomasa Tuhela. On na Park prinčeva stiže kao zamena za Tomu Menijea, koji je prešao u Borusiju Dortmund.

O tome od kolike je važnosti bio za Romu, pre dolaska Paula Fonseke, govori i podatak da je zabeležio čak 280 utakmica u dresu Đalorosa, postigao 28 golova i zabeležio 32 asistencije. Tokom karijere je često menjao pozicije i nije igrao samo na boku, već sve što je trebalo, tako da je PSŽ dobio izuzetno vredno pojačanje.



tagovi

Alesandro FlorenciLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

PSŽ

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara