Foto: AFP
Foto: AFP

Pravi šampion dobija i kad se muči: Di Marija surovo kaznio Lilove promašaje (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pet. 29.10.21. | 22:55

Aktuelni šampion Francuske poražen od po svemu sudeći - budućeg

Protiv Rena je demonstrirao sve mane, protiv Meca i Liona "porodio" pobede u nadoknadi, Anže "okrenuo" sumnjivim penalom, u Marselju odigrao ofanzivno jednu od najslabijih partija u poslednje vreme. Ne igra Pari Sen Žermen ni izbliza onako kako se od njega očekivalo letos kada je sklopio drim tim. Ali - pobeđuje. A tako se valjda, između ostalog, postaje šampion.

Nije pariski tim zablistao ni u uvodnom meču 12. kola. Ipak, opet je pobedio. Na Park prinčeva je došao Lil rešen da se još jednom naruga katarskom projektu, sve do poslednjih 15 minuta imao minimalnu prednost, ali je surovo kažnjen što mu je svojim promašajima produžio život. Asistencijom i golom za potpuni preokret u svega desetak minuta egzekuciju aktuelnog šampiona izvršio je Anhel Di Marija - 2:1 (0:1).

Izabrane vesti

Kada vam je najbliži pratilac tim koji je pre dve sezone ušao u ligu, i pride je i on kilometrima iza vas, jasno je da ne postoji prepreka koja bi vas zaustavila na putu ka povratku trona. Posebno kada niko od onih od kojih se to očekuje (Lil, Marselj, Lion, Monako...) izuzev na trenutke dopadljive Nice, ove sezone ne izgleda kao da bi mogao da odigra preko svojih mogućnosti i osvoji između 80 i 90 bodova. Jer toliko će, ako Pari Sen Žermen nastavi ovako - a već ima 31, iako nije prošla ni trećina sezone - otprilike biti potrebno da se Svecima drugu uzastopnu sezonu pokvare planovi.

PSŽ je već deset koraka ispred Lensa, a ponovićemo još jednom, igra daleko slabije od onoga što može. Zato možemo samo da zamislimo šta bi bilo kada bi ubacili u petu brzinu...

Počevši od Lionela Mesija. Odsustvo Kilijana Mbapea, te pritisak francuske štampe na Maurisija Poketina da Mesija gurne bliže golu, doveli su do toga da argentisnki as na Parku Prinčeva bude najistureniji fudbaler Parižana. Međutim, procena trenera Svetaca da Mesija uvrsti u startnu postavu, iako je u četvrtak osetio bol u mišiću, nije bila najbolja, legenda Barselone odigrala je još jednu slabu partiju i već na poluvremenu ostala u svlačionici. Samim tim propustila još jednu priliku da dođe do prvenca u Ligi 1.

Zapravo, Mesi se samo uklopio u sivilo čitavog tima, koji je još jednom odigrao bledu partiju. Trener Lila Žoslin Guvernek možda nije umeo da reši Brest (0:0) i Klermon (0:1), ali je imao jasnu ideju kako da naudi pariskog timu. Kad god bi došao u posed lopte, šampion Francuske je gledao ka golu rivala i prelako stizao do prilika iz kontra napada.

Tako je uostalom pripretio posle šezdesetak sekundi igre. Burak Jilmaz je izašao sam ispred Đanluiđija Donarume, ali mu je italijanski golman odbranio udarac slabijom nogom. Turčin se pola sata kasnije ipak iskupio za promašeni zicer, probio je po levom krilu, lako zaobišao Tila Kerera i kao na tacni poslužio Džonatana Dejvida, kojem je ostalo samo da otvori stopalo i donese šampionu zasluženu prednost svojim osmim golom u prvenstvu, kojim se osamostalio na vrhu liste strelaca.

Tandem koji je lidera bacio na kolena, na samom startu drugog dela je propustio priliku da ga nokautira. Dejvid je u začetku akcije promašio "jedan na jedan", odbitak brzo prosledio do Jilmaza, ali iskusni Turčin nije uspeo da stigne do lopte pre Kerera. Kanađin je desetak minuta kasnije glavom prokockao još jednu priliku, a Lil je za propuštene šanse surovo kažnjen.

Ne istog trenutka. Pari Sen Žermen je dugo patio, rezervista Mauro Ikardi je sredinom drugog dela u dva navrata demonstrirao da zbog dešavanja u privatnom životu mislima nije stoprocentno na terenu, ali se Poketinovom timu isplatila incijativa u poslednjih petnaestak minuta utakmice.

Preokret u režiji pariskog anđela. Umeo je Di Marija da izbije u prvi plan bezbroj puta još u Realu kada Kristijano Ronaldo, Geret Bejl i Karim Benzema nisu imali dan. Znao je na nebrojano utakmica da vadi kestenje iz vatre umesto Nejmara, Mbapea, od ove godine i Mesija.

Sa Mbapeom na tribinama, Mesijem u svlačionici i nevidljivim Nejmarom, morao je ponovo da oblači plašt heroja. Kod izjednačenja u 74. minutu se zavukao iza leđa čuvarima i uoči samog Markinjosa na drugoj stativi, kod preokreta tri minuta pre kraja odigrao dupli pas sa Nejmarom i u svom stilu pogodio dalji ugao za erupciju oduševljenja na Parku prinčeva.


FRANCUSKA 1 – 12. KOLO

Petak

PSŽ - Lil 2:1 (0:1)

/Markinjos 74, Di Marija 88Dejvid 31/

Subota

17.00: (2,70) Mec (3,25) Sent Etjen (2,85)

21.00: (1,75) Lion (4,00) Lans (4,90)

Nedelja

13.00: (2,95) Anže (3,25) Nica (2,65)

15.00: (2,60) Bordo (3,05) Rems (3,15)

15.00: (2,50) Monpelje (3,35) Nant (3,05)

15.00: (2,00) Strazbur (3,50) Lorijan (4,10)

15.00: (3,80) Troa (3,50) Ren (2,10)

17.00: (5,00) Brest (3,70) Monako (1,80)

20.45: Klermon - Marselj

***kvote su podložne promenama



tagovi

Francuska Liga 1Liga 1Pari Sen ŽermenLil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara