Pravim pojačanjima ne treba adaptacija: Zapakosta i Pjaca pogodili na debiju, ali najveći majstor u Đenovi je Goran Pandev (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 20.09.20. | 16:57

Odličan start sezone ekipe Rolanda Marana, Destro prekinuo post posle 489 dana - 4:1

Postoji ona čuvena teorija da je pojedinim igračima neophodan period adaptacije kako bi se prilagodili na novu sredinu. Ona suštinski nije sporna, ali postoji i onaj drugi princip koji kaže da pojačanjima nije neohodna adaptacija. Kvalitet odmah izađe na videlo. Takav je slučaj i sa Davideom Zapakostom i Markom Pjacom, koji su juče u popodnevnim čaosvima predstavljeni na Luiđi Ferarisu, a onda su praktično bez treninga (ili možda sa jednim laganim) obukli dres Đenove na otvaranju sezone i postigli po gol u ubedljivom slavlju nad Krotoneom - 4:1 (3:1).

Njihovi golovi jesu glavna tema današnjeg meča, ali je najjači utisak ponovo ostavio Goran Pandev. Vremešnji makedonski as je još jednom potvrdio da je istinski fudbalski majstor, pošto je njegov pogodak iz devetog minuta bio najlepši potez meča. Đenova je sjajno otvorila meč i golovima Destra (šesti minut) i Pandeva brzo stekla značajno vođstvo, a nije je usporiop ni pogodak Emanuela Rivijea u 28. minutu utakmice. Maran ne samo da je uspeo da probudi ekipu, nego je iz golgeterskog sna probudio i Destra. Svojevremeno jedan od najtalentovanijih napadača u Italiji postigao je gol u Seriji A posle 489 dana posta ili od 20. maja 2019. godine kada je pogodio u dresu Bolonje protiv Lacija u Rimu.

Izabrane vesti

Davide Zapakosta je jedan od najvećih univerzalaca u italijanskom fudbalu. Rolando Maran ga je stavio u manevar i on je pokazao da i te kako može da odgovori na zadatke u toj ulozi. Sjajno je povukao akciju svog tima u 34. minutu, a onda poslao precizan udarac sa 25 metara udaljenosti.

Pjaca je meč počeo sa klupe, a u igru je ušao u 68. minutu umesto Gorana Pandeva. Hrvatskom fudbaleru čija je karijera krenula silaznom putanjom od dolaska u Juventus, bilo je dovoljno svega sedam minuta na terenu da pokaže klasu. Odlično je reagovao na dodavanje dvostrukog asistenta Paola Giljonea i iz vrlo teške pozicije postavio konačan rezultat meča.

Srpski vezista Ivan Radovanović je na teren ušao u 68. minutu umesto Milana Badelja, dok je sa druge strane Vladimir Golemić odigrao svih 90 minuta u poslednjoj liniji Krotonea. Povratnik u Seriju A definitivno nije na najbolji način dočekao novu sezonu i već sada mu mnogi predviđaju povratak u niži rang, ali je previše rano davati konačan sud jer je goste potpuno presekao odličan početak meča ekipe Rolanda Marana.



SERIJA A - 1. KOLO

Subota

Fjorentina – Torino 1:0 (0:0)

/Kastrovili 78/

Verona - Roma 0:0

Nedelja

Parma - Napoli 0:2 (0:0)

/Mertens 63, Insinje 77/

Đenova - Krotone 4:1 (3:1)

/Destro 6, Pandev 9, Zapakosta 34, Pjaca 75 - Rivije 28/

18.00: (1,80) Sasuolo (3,70) Kaljari (4,40)

20.30: (1,35) Juventus (5,00) Sampdorija (9,00)

Ponedeljak

20.45:(1,60) Milan (4,00) Bolonja (5,70)

Odloženo za 30. septembar

18.00 Benevento - Inter

18.00 Udineze - Specija

20.45 Lacio - Atalanta

***kvote su podložne promenama



Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara