©FK Škupi
©FK Škupi

Pre 10 godina osnovan, a danas prvak Makedonije - Škupi na tronu

Vreme čitanja: 1min | sub. 23.04.22. | 20:08

Još jedan Mozzartov tim postao šampion

Fudbaleri Škupija novi su prvaci Makedonije. Do istorijske titule došli su zahvaljujući pobedi nad Renovom kod kuće u 29. rundi prvenstva - 2:0.

Klub koji pod ovim imenom postoji tek 10 godina je u elitnom rangu makedonskog fudbala prvi put zaigrao pre sedam, a u Evropu izašao 2018. Napravio je večeras još jedan iskorak i postao šampion

Izabrane vesti

Bio je Škupi koplje iznad konkurencije ove sezone. Samo dva poraza i pet remija, a sve ostalo pobede, 22 u 29 prvenstvenih mečeva. To dovoljno govori.

Sa večerašnja tri boda je i matematički overio titulu na četiri utakmice do kraja, jer drugoplasirana Akademija Pandev kaska 13 bodova. Strelci za novog šampiona u sudbonosnom trijumfu bili su Adetunđi u 81. i Da Silva u šestom minutu nadoknade.

"Ne znam šta bih rekao. Presrećan sam zbog velikog uspeha. Mislili smo da će biti jednostavan meč, ali nije bilo tako. Na kraju je ipak najvažnije da smo šampioni Makedonije. Veliko hvala navijačima koji su uvek bili uz nas, ova titula je za njih", rekao je kapiten ekipe Kristijan Naumovski.

Prva titula za Škupi kao klub pod tim imenom. Klub je ipak nastao fuzionisanjem Sloge i Albarasa, a s obzirom da je Sloga osvojila tri titule u istoriji, tako bi ova mogla da se računa kao četvrta za novoformirani klub. Ipak, Fudbalski savez Makedonije ne priznaje tim iz skopske opštine Čair.



tagovi

ŠkupiMakedonija 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara