Jalčin (© Reuters)
Jalčin (© Reuters)

Pre pola godine dupla kruna, sad deveto mesto: Sergen Jalčin napustio Bešiktaš

Vreme čitanja: 1min | čet. 09.12.21. | 12:21

Katastrofalni rezultati uticali na povlačenje trenera

Kad kola krenu nizbrdo obično prvi strada trener. Posle serije katastrofalnih rezultata nije bilo druge nego da Sergen Jalčin napusti Bešiktaš.

Iskusni stručnjak je u četvrtak jutro podneo ostavku na funkciju šefa stručnog štaba, kao moralni čin, posle niza od osam utakmica bez pobede (sedam poraza i samo jedanog remija), ranog ispadanja iz Lige šampiona i srozavanja na čak devetu poziciju u prvenstvu Turske. A pre samo pola godine ovaj tim je bio prvak države.

Izabrane vesti

Štaviše, Jalčin je Bešiktašu doneo duplu krunu minule sezone, ali u ovoj ekipa izgleda neprepoznatljivo uprkos činjenici da je letos dovela poznate igrače poput Miralema Pjanića, Mitšija Batšuaija, Aleša Teišeire, Rašida Gezala, Mehmeta Topala... Nije vredelo. Crno-beli su u 15 kola prvenstva ostvarili tek šest pobeda, za liderom Trabzonom zaostaju čak 18 koraka i jasno je da je odbrana naslova nemoguća misija. Ligu šampiona klub sa Vodafon parka završio je sa svih šest poraza u konkurenciji Ajaksa, Sportinga i Borusije, a baš posle petarde na Vestfalenu Jalčin je odlučio da se povuče.

Uprava Bešiktaša je za privremenog naslednika angažovala Oredena Karavlija, dosadašnjeg trenera omladinaca, ranije zaposlenog u mlađim kategorijama Istanbul Bašakšehira, kao i asitenta u Karabagu iz Azerbejdžana. Njegov debi zakazan je za nedelju od 17 časova, u Istanbulu, protiv Kajzerija.


tagovi

Bešiktaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara