Korona virus preti i Evropskom prvenstvu

Vreme čitanja: 1min | uto. 25.02.20. | 16:33

UEFA prati situaciju

Odlažu se utakmice u Italiji, neke u evropskim kupovima igraće se pred praznim tribinama, a Korona virus je tek stigao u Evropu i počeo da se širi.

Sportska takmičenja su na udaru, zbog publike i masovnog okupljanja gledalaca na jednom mestu, što je idealna situacija za razvijanje virusa. Ukoliko se epidemija nastavi, postoji mogućnost da utiče i na predstojeće Evropsko prvenstvo, koje će se igrati u junu.

Izabrane vesti

Šampionat kontinenta bi trebalo da se igra u 12 država, odnosno 12 gradova Evrope, a jedan od njih je Rim. Iz UEFA su poručili da pažljivo prate situaciju i da će reagovati ako bude došlo vreme za neke nove odluke.
Mi smo u stanju pripravnosti. Pratimo šta se dešava u svakoj zemlji, a fudbal, kao i sve ostalo, mora da prati direktive iz svake države. Sportska borilišta će biti zatvorena ako dođe do pogoršanja situacije“, rekao je Mikele Uva, član Izvršnog komiteta UEFA za italijanski Rai.

Napoli će večeras dočekati Barselonu u Ligi šampiona sa publikom na tribinama, dok će Inter u četvrtak ugostiti Ludogorec u Ligi Evrope bez publike. I mečevi Serije A koji su po rasporedu sledećeg vikenda igraće se bez navijača, među njima i veliki derbi Juventus – Inter.

Foto: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara