Nema opuštanja

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.02.20. | 09:17

Prva četvrtina sinoćnjeg meča između Zvezde i Radničkog pokazala je da se nijedan rival ne sme potceniti

(od specijalnog izveštača Mozzart Sporta iz Niša)

Da ste upalili televizor sinoć nakon šest odigranih minuta na utakmici između Crvene zvezde i Radničkog sa Crvenog krsta, verovatno biste se samo nasmejali i pomsilili da je u pitanju kakva greška u grafici. Međutim, to nije bio slučaj. Tim koji na klupi ima trenera, koji je tek nedavno napunio 26 godina, držao je šuterski čas sa distance ekipi Dragana Šakote, pogađao je apsolutno svaki mogući šut i u tom trenutku je vodio rezultatom 9:21.

Izabrane vesti

Gađali su košarkaši Radničkog sa svih mogućih pozicija, pogađali su trojke sa gotovo pola terena, preko ruke, iz finte... I sve je ulazilo, odnosno ušlo je sedam od prvih osam upućenih. Mnogi bi rekli, procenat vredan divljenja. A pogotovo kada uzmemo u obzir da je nametnut protiv ekipe Crvene zvezde.

Koliko god to bilo zabavno široj publici, samom treneru Crvene zvezde nije bilo prilično zabavno da gleda kako njegov tim od starta mora da juri rezultatski zaostatak. Uostalom, ponovo se kao Zvezdina boljka istakla ta prva četvrtina, tokom koje su bezbroj puta ove ssezone "pravili" ubedljivu razliku za protivnika, koju su timovi iz Evrolige znali znatno adekvatnije da reše u svoju korist. Večeras protiv Radničkog se pokazalo da se niko ne sme shvatiti neozbiljno i da se priprema same utakmice mora shvatiti na maksimalno ozbiljan način.

Sličan problem sinoć je imala i ekipa Mege, koja se čitave tri četvrtine mučila protiv ekipe užičke Slobode, ali je na kraju nekako smogla snage da pobedi trenutno vodeći tim iz Košarkaške lige Srbije zajedno sa Borcem. Baš zbog ovoga vredi istaći da svakog protivnika treba dočekati sa maksimalnim poštovanjem, jer se zaista nikada ne zna na kakvu minu timovi iz ABA lige mogu da nalete.

Nakon dužeg vremena, Dragan Šakota, trener Crvene zvezde na raspolagnju je imao veliku većinu igrača koje je poveo zajedno sa sobom u Niš. Zbog ograničenja po broju stranaca, iskusni strateg nije mogao da računa na neke važne šrafove poput Stratosa Perperoglua, koji je nedavno na utakmici protiv Panatinaikosa, bukvalno golim rukama zajedno sa Kevinom Panterom, obezbedio pobedu.

Kup je oduvek bilo takmičenje u kojem je minutaža igrala ključnu ulogu. Uostalom, sam Dragan Šakota je danas istakao da se maksimalno trudio da poravna minutažu protiv Radničkog, kako bi igrače sačuvao za završne bodove. Međutim, tim sa Krsta je pokazao da nikako nije za potcenjivanje, baš kao što je to Sloboda uradila protiv Mege, čime je delimično nagovešteno da vidiše nećemo gledati utakmice Kupa sa razlikom od gotovo 60 poena.

Možda baš taj Radnički naredne sezone zaigra u Košarkaškoj ligi Srbije i možda se baš desi da užička Sloboda zaigra u drugom rangu na Jadranu. Sve to ukazuje da je kvalitet naših nacionalnih timova u velikom porastu, te da opuštanja ne bi smelo da bude ni u jednom trenutku. Uostalom, Zvezda takmičenje u Nišu treba da iskoristi na najbolji mogući način, da se spremi za odlučujuće mečeve u ABA ligi i Evroligi, te da pokuša da se domogne mesta u plej-ofu.

Prvi korak je napravljen, na drugom čeka Mega. Zvezda ima čemu da se nada u Nišu.

Foto: 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara